Κόσμος

Η μετάλλαξη Όμικρον φέρνει τα πάνω-κάτω στα ταξίδια: Πιλότοι σε καραντίνα και ακύρωση 2.100 πτήσεων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η μετάλλαξη Όμικρον δημιουργεί προβλήματα και στα αεροπορικά ταξίδια, αφού πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου – και κυρίως πιλότοι – βρίσκονται σε καραντίνα για τον κορονοϊό. Μόνο το σαββατοκύριακο των Χριστουγέννων οι ακυρώσεις πτήσεων έφτασαν τις 8.000, ενώ σήμερα ήδη έχουν ανακοινωθεί 2.100. 

Οι 2.100 ακυρώσεις πτήσεων που ανακοινώθηκαν σήμερα, όπως αναφέρει η τελευταία καταμέτρηση του Flightaware, αφορούν κυρίως την Κίνα, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ (ένα τέταρτο του συνόλου). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ανακοινωθούν άλλες 800 ακυρώσεις για αύριο, Τρίτη 28 Δεκεμβρίου, δημιουργώντας και άλλα προβλήματα στα ταξίδια.

Πιλότοι, ιπτάμενοι φροντιστές και άλλα μέλη πληρωμάτων έχουν τεθεί σε καραντίνα λόγω έκθεσής τους στην Covid, γεγονός που οδήγησε εταιρίες, όπως οι Lufthansa, SAS, Delta, United Airlines και Alaska Airlines να ακυρώσουν πτήσεις.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ήταν αυτές με τις περισσότερες ακυρώσεις σήμερα: η China Eastern ακύρωσε 418 πτήσεις, το 20% του πτητικού της προγράμματος, ενώ η Air China ακύρωσε 196 πτήσεις, το 17% των προγραμματισμένων πτήσεων.

Η Ευρώπη φαίνεται σχετικά ανεπηρέαστη. Η Air France, συγκεκριμένα, δεν έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα αυτά, σύμφωνα με εκπρόσωπο. Οι καιρικές συνθήκες και το κλείσιμο των συνόρων αποτελούν επίσης λόγους για τις ακυρώσεις αυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η δραματική κλήση του Τζόναθαν Άντικ στο 112 μετά την πτώση του ιδρυτή της Mango: «Χρειάζομαι βοήθεια, ο πατέρας μου έπεσε»
Κατά τη συνομιλία του με την Πυροσβεστική της Καταλονίας, επαναλαμβάνει ότι ο πατέρας του έχει πέσει, ενώ επιβεβαιώνει ότι βρισκόταν μαζί του τη στιγμή του περιστατικού
Ο Τζόναθαν Άντικ στο δικαστήριο
Οργή στις Φιλιππίνες για τον πνιγμό δύο φοιτητών – Στο στόχαστρο ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ Ταμπ Μπάλντουιν
Τον «καίει» με όσα λέει η Ελληνίδα πρώην σύζυγός του Έφη Καλογήρου, αλλά και η θετή του κόρη - «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν εκπροσωπεί εμένα ούτε τα παιδιά μου», ήταν τα λόγια της
Ο Ταμπ Μπάλντουιν