Κόσμος

Η Μόσχα αναγνώρισε και επισήμως την “Βόρεια Μακεδονία”

Αποδοχή της νέας ονομασίας από την Ρωσία. Αναγνωρίζει πλέον την ΠΓΔΜ ως "Βόρεια Μακεδονία". Με... έναν μήνα καθυστέρηση η ανακοίνωση.

Μετά από μήνες αντιδράσεων και διαφωνιών, η Ρωσία αναγνώρισε τελικά την γειτονική χώρα ως “Βόρεια Μακεδονία”.

Η Ρωσική πρεσβεία στα Σκόπια είχε λάβει από τις 19 Φεβρουαρίου την επίσημη ενημέρωση για μετονομασία της χώρας σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”, ωστόσο μόλις τώρα προχώρησε και στην επίσημη αναγνώριση.

Όλα αυτά μετά από την έντονη διαφωνία της Μόσχας στην συμφωνία των Πρεσπών, καθώς αυτή “άνοιξε” τον δρόμο για την είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Το Ισραήλ συμφωνεί στην πώληση αμερικανικών F-35 στη Σαουδική Αραβία με προϋπόθεση να βελτιωθούν οι σχέσεις τους
Το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που έχει στο δυναμικό της τα συγκεκριμένα μαχητικά αεροσκάφη - Την ερχόμενη εβδομάδα η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ με Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου