Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

«Η Νίκολα Στέρτζον δεν παρέβη τον κώδικα δεοντολογίας στην υπόθεση του Άλεξ Σάλμοντ»

Νίκολα Στέρτζον
Φωτογραφία αρχείου: Reuters

Η Πρώτη Υπουργός της Σκωτίας δεν παρέβη τον κώδικα δεοντολογίας στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την έρευνα σε βάρος του προκατόχου της, του Άλεξ Σάλμοντ, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση, είναι το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξε η ανεξάρτητη έρευνα που διενεργήθηκε για το θέμα.

Έξι εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές στη Σκωτία, η Νίκολα Στέρτζον πέτυχε έτσι μια πρώτη νίκη, αφού ήδη είχαν αρχίσει να ακούγονται φωνές που την προέτρεπαν να παραιτηθεί από το αξίωμά της. Υπερασπιζόμενη την «ακεραιότητά» της, χαιρέτισε τα συμπεράσματα της έρευνας που διενήργησε ο Τζέιμς Χάμιλτον, ένας ανεξάρτητος, βετεράνος εισαγγελέας. Θα πρέπει ωστόσο να περιμένει και τη δημοσιοποίηση της έρευνας μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ίδια υπόθεση. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες που διέρρευσαν την περασμένη εβδομάδα στον Τύπο, η επιτροπή αυτή εκτιμά ότι η ηγέτιδα του Σκωτικού Εθνικού Κόμματος «εξαπάτησε» το κοινοβούλιο.

Click4more: «Βόμβα» του Sky News για την Νίκολα Στέρτζον – Η έρευνα και η παραπλάνηση

«Είμαι της άποψης ότι η Πρώτη Υπουργός δεν παρέβη τον Υπουργικό Κώδικα σε ό,τι αφορά αυτά τα ζητήματα», υπογράμμισε ο Χάμιλτον στην αναφορά του.

Η Στέρτζον κατηγορήθηκε ότι παραπλάνησε μια κοινοβουλευτική επιτροπή που ερευνούσε τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η κυβέρνησή της τις κατηγορίες περί ανάρμοστης συμπεριφοράς που είχαν διατυπωθεί σε βάρος του προκατόχου της και μέντορά της, Άλεξ Σάλμοντ. Ο τελευταίος δικάστηκε για την κατηγορία της σεξουαλικής επίθεσης και, αφού αθωώθηκε, αυτοπροβάλλεται ως το θύμα μιας συνωμοσίας με στόχο την εκδίωξή του από τον δημόσιο βίο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις