Κόσμος

Η Ουάσιγκτον απείλησαν με χτύπημα το Ιράν για το drone

Η ένταση μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν συνεχίζεται με την Ουάσιγκτον απειλεί την Τεχεράνη με αντίποινα μετά από την κατάρριψη πριν λίγες ημέρες ενός drone.

Οι ΗΠΑ απέστειλαν μήνυμα στο Ιράν προειδοποιώντας για περιορισμένο χτύπημα σε βάρος της χώρας μετά την κατάρριψη αμερικανικού μη επανδρωμένου στρατιωτικού αεροσκάφους (drone) στον Κόλπο, δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πολιτικής άμυνας του Ιράν Γκολαμρεζά Τζαλαλί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Μετά την κατάρριψη του drone, οι ΗΠΑ μας είπαν μέσω διπλωματικών μεσολαβητών ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν μια περιορισμένη επιχείρηση», δήλωσε ο Τζαλαλί, που είναι επίσης υψηλόβαθμος διοικητής στους Φρουρούς της Επανάστασης. «Αλλά η απάντηση του Ιράν ήταν ότι θεωρούμε κάθε επιχείρηση έναρξη πόλεμου».

Μία ημέρα αφού καταρρίφθηκε το drone στον Κόλπο, Ιρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν στο Reuters στις 21 Ιουνίου ότι η Τεχεράνη έλαβε μήνυμα από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ μέσω του Ομάν, που προειδοποιούσε ότι επίκειται αμερικανική επίθεση στο Ιράν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητικός Φιντάν: Μητσοτάκης και Γεραπετρίτης θέλουν να λύσουν τα προβλήματα, αλλά υπάρχει ο Δένδιας και το πολιτικό κόστος
Να σημειωθεί ότι ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα για το αν η Τουρκία «θα πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα»
Χακάν Φιντάν
Το Μπάκιγχαμ είναι πρόθυμο να συνεργαστεί με την βρετανική αστυνομία σε έρευνες για τον πρώην πρίγκιπα Άντριου
Η αστυνομία εξετάζει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το 2010 ο Άντριου έδωσε στον Τζέφρι Επστάιν απόρρητες εκθέσεις, ενώ ο Αμερικάνος έστειλε μια γυναίκα στην κατοικία του τότε πρίγκιπα
Ο πρώην πρίγκιπας Άντριου
Εργάτης της Ford αποκάλεσε «προστάτη παιδεραστών» τον Τραμπ και δεν απολύθηκε - Αναφερόταν στην υπόθεση Επστάιν
Ο Τραμπ βρέθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης F-150 όταν ο εργάτης τον φώναξε «προστάτη παιδόφιλων» και ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε υβριστικά, κάνοντας χυδαία χειρονομία
Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επισκέπτεται ένα κέντρο παραγωγής της Ford στο Ντίαρμπορν του Μίσιγκαν