Κόσμος

Η Ουάσινγκτον «παγώνει» την οικονομική βοήθεια προς το Σουδάν μετά το πραξικόπημα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ΗΠΑ ζήτησαν απόψε την «άμεση αποκατάσταση» της πολιτικής κυβέρνησης την οποία ανέτρεψε ο στρατός στο Σουδάν, ανακοινώνοντας τη διακοπή της οικονομικής βοήθειας στη χώρα αυτή.

«Οι στρατιωτικοί αξιωματούχοι πρέπει να απελευθερώσουν αμέσως όλους τους πολιτικούς παράγοντες και να εγγυηθούν την ασφάλειά τους», τόνισε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, καλώντας επίσης τον στρατό να μην προσφύγει στη βία «σε βάρος ειρηνικών διαδηλωτών».

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επίσης ότι διακόπτει τη βοήθεια, ύψους 700 εκατομμυρίων δολαρίων, που είχε ως στόχο να στηρίξει τη δημοκρατική μετάβαση στο Σουδάν. Μέχρι στιγμής δεν είχε εκταμιευτεί κανένα μέρος του ποσού αυτού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Επιχείρηση Forrest Gump» στην Ουκρανία: Νέα έρευνα για διαφθορά ανώτατων αξιωματούχων μία ημέρα μετά το αίτημα Φεντόροφ για εκλογές
Οι υπηρεσίες NABU και SAPO ανακοίνωσαν ότι αποκάλυψαν μια ομάδα - στην οποία περιλαμβάνεται προεδρικός αξιωματούχος - ύποπτη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ύψους 3,35 εκατ. δολ.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Έριν Πάτερσον: «Καταστροφικό λάθος» στη δίκη της «δολοφόνου με τα μανιτάρια» στην Αυστραλία - Οι ένορκοι έμεναν στο ίδιο ξενοδοχείο με την εισαγγελία
Η 50χρονη καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία 3 συγγενών της σε γεύμα - Οι δικηγόροι της ζητούν ακύρωση της καταδίκης και νέα δίκη
Έριν Πάτερσον
Η μεγάλη αμφισβήτηση του Ζελένσκι: Ο πρώην υπουργός Άμυνας Μιχαΐλο Φεντόροφ ζητά εκλογές εν μέσω πολέμου και απειλεί να τον «ρίξει»
Ο 35χρονος, για καιρό σύμμαχος του Ζελένσκι, διορίστηκε τον Ιανουάριο στη θέση του υπουργού Άμυνας για να προχωρήσει σε μεγάλες μεταρρυθμίσεις στον ουκρανικό στρατό - Αποπέμφθηκε αιφνιδιαστικά από τη θέση τον Ιούλιο
Μιχαΐλο Φεντόροφ και Βολοντίμρ Ζελένσκι