Κόσμος

Η Ουγγαρία θα προμηθευτεί άμεσα το κινέζικο εμβόλιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουγγαρία μπορεί να υπογράψει συμφωνία για την αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού από την Κίνα ως το Σάββατο, όπως δήλωσε σήμερα στον κρατικό ραδιοσταθμό ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Ο Όρμπαν προσέθεσε ότι η χώρα του παρακολουθεί πολύ προσεκτικά το αποτέλεσμα των μαζικών εμβολιασμών με κινεζικό εμβόλιο στη γειτονική Σερβία.

Η Ουγγαρία θα είναι η πρώτη χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα χρησιμοποιήσει ένα κινεζικό εμβόλιο, αν αυτό εγκριθεί από τις ουγγρικές αρχές.

Αυτόν τον μήνα, η Σερβία έλαβε ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου της κινεζικής Sinopharm και έγινε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που άρχισε ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού με αυτό.

Η Ουγγαρία, η οποία έγινε την περασμένη εβδομάδα η πρώτη χώρα της ΕΕ που αγόρασε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V, έχει επίσης συνομιλίες για να αγοράσει το εμβόλιο της Sinopharm και έχει ανακοινώσει ότι το πρώτο φορτίο μπορεί να συνίσταται σε έως και ένα εκατομμύριο δόσεις.

«Εμπιστεύομαι περισσότερο το Κινέζικο εμβόλιο»

Ο Όρμπαν σημείωσε σήμερα ότι η συμφωνία μπορεί να υπογραφεί άμεσα και ότι αυτός θα επέλεγε το κινεζικό εμβόλιο καθώς είναι αυτό που εμπιστεύεται περισσότερο.

Αν η Ουγγαρία μπορέσει να πάρει το κινεζικό εμβόλιο, θα μπορεί να εμβολιάσει περίπου 1,7 εκατομμύρια ανθρώπους ως τον Μάρτιο, πρόσθεσε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση του Όρμπαν δέχεται πιέσεις για το άνοιγμα της οικονομίας το ταχύτερο δυνατό καθώς η χώρα αντιμετωπίζει εξαιτίας της πανδημίας την χειρότερη ύφεση μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση. Στην Ουγγαρία θα διεξαχθούν το ερχόμενο έτος βουλευτικές εκλογές.

Χθες, Πέμπτη, η κυβέρνηση εξέδωσε διάταγμα, με το οποίο επιταχύνεται η διαδικασία έγκρισης των εμβολίων, καθώς προβλέπει ότι μπορεί να δοθεί έγκριση για επείγουσα χρήση σε οποιοδήποτε εμβόλιο έχει ήδη χορηγηθεί σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο ανθρώπους.

Η ρυθμιστική αρχή της Ουγγαρίας δεν έχει ακόμη εγκρίνει το εμβόλιο της Sinopharm.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στα 13 τα κρούσματα χανταϊού μετά το ξέσπασμα στο κρουαζιερόπλοιο MV Hondius, σύμφωνα με νέα ενημέρωση από τον ΠΟΥ
«Η Ισπανία ανακοίνωσε νέο κρούσμα μεταξύ των ασθενών που είναι σε καραντίνα, που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 13», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς
Το κρουαζιερόπλοιο με τα κρούσματα χανταϊού
Έρευνα της ισπανικής αστυνομίας στην έδρα του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Πέδρο Σάντσεθ για παράνομες χρηματοδοτήσεις
Το κόμμα του πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ βρίσκεται αντιμέτωπο με σειρά σκανδάλων διαφθοράς και οι έρευνες αφορούν πολιτικά πρόσωπα και μέλη των οικογενειών τους
Πέδρο Σάντσεθ
Χαμός με τον Υπουργό Υγείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: Έπιασε με τα χέρια του φίδια για να τα βγάλει από την αυλή
Ο Κένεντι είχε επίσης δεχθεί επικρίσεις πριν από δύο χρόνια από περιβαλλοντικές οργανώσεις για ισχυρισμό ότι κάποτε αποκεφάλισε με αλυσοπρίονο μια νεκρή φάλαινα
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ