Κόσμος

Η Ουκρανία ανακοίνωσε πως βομβάρδισε ρωσικά στρατεύματα και γέφυρες στον Δνείπερο

Η Ουκρανία υποστήριξε πως βομβάρδισε ρωσικά στρατεύματα και δύο σημαντικές γέφυρες στον Δνείπερο, με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς. 

Τα χτυπήματα έπληξαν τα μοναδικά δύο περάσματα που έχει η Ρωσία προς τον θύλακα των εδαφών της νότιας Ουκρανίας που έχει κατακτήσει στη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, όπως δήλωσε η Ναταλία Χουμένιουκ, εκπρόσωπος της νότιας στρατιωτικής διοίκησης της Ουκρανίας. «Τα αποτελέσματα (των χτυπημάτων) είναι αρκετά αξιοσημείωτα, πλήγματα στις γέφυρες Αντονόφσκι και Καχόφσκι», δήλωσε η ίδια στην τηλεόραση.

«Τι νύχτα για τους κατακτητές στην περιοχή της Χερσώνας. Χτυπήματα στην περιοχή της γέφυρας Αντονόφσκι», ανέφερε στο Facebook ο Σέργκιι Χλαν, τοπικός αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα το Κρεμλίνο αποκλείει το ενδεχόμενο συνάντησης Πούτιν – Ζελένσκι στο άμεσο μέλλον.

Η γέφυρα Αντονόφσκι, στα προάστια της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, είναι στρατηγικής σημασίας για τον ανεφοδιασμό καθώς είναι το μοναδικό πέρασμα για την πόλη στις νότιες όχθες του Δνείπερου και την υπόλοιπη περιοχή της Χερσώνας. Έχει ήδη αποτελέσει στόχο και καταστράφηκε μερικώς στις 27 Ιουλίου, αναγκάζοντας τον ρωσικό στρατό να επανεξετάσει τις αλυσίδες εφοδιασμού του.

Η Χερσώνα, πρωτεύουσα της ομώνυμης περιφέρειας, βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων από το μέτωπο όπου οι ουκρανικές δυνάμεις ανακοίνωσαν εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση προκειμένου να ανακαταλάβουν τα εδάφη που έχασαν κατά τις πρώτες ημέρες της ρωσικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας. Η περιοχή, που είναι σημαντική για την ουκρανική γεωργία, είναι επίσης στρατηγικής σημασίας διότι συνορεύει με τη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Μόσχα το 2014. Με την κατάκτησή της, η Ρωσία μπόρεσε να δημιουργήσει μια χερσαία γέφυρα για να ενώσει την Κριμαία με το ρωσικό έδαφος και άλλες ουκρανικές περιοχές που κατέχει.

Παράλληλα, ουκρανικά χτυπήματα με συστήματα HIMARS έπληξαν επίσης πολλές στρατιωτικές βάσεις στην υπό ρωσική κατοχή Μελιτόπολη στη νότια Ουκρανία τις πρώτες πρωινές ώρες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν στρατιώτες και να καταστραφούν υποδομές, δήλωσε ο εξόριστος δήμαρχος της πόλης. «Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, καταστράφηκε σημαντικός όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού», ανέφερε ο δήμαρχος Ιβάν Φεντόροφ σε ανάρτηση στο Telegram.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Ο Συριακός στρατός απέσυρε τα βαρέα όπλα του από τον νότο – Το σχέδιο για τη Σουέιντα και η πιθανή συμφωνία με το Ισραήλ
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Νετανιάχου είχε δηλώσει στα τέλη Αυγούστου ότι η χώρα του διεξήγαγε συνομιλίες για τη δημιουργία μιας αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης στη νότια Συρία, από όπου αποσύρθηκαν τα βαρέα όπλα
Άνθρωποι στέκονται δίπλα σε ένα κατεστραμμένο πυροβολείο τανκ, μετά από αιματηρές συγκρούσεις μεταξύ Δρούζων μαχητών, σουνιτικών φυλών Βεδουίνων και κυβερνητικών δυνάμεων, στην πόλη Σουέιντα της Συρίας