Κόσμος

Η Ουκρανία ανακοίνωσε την ανακατάληψη άλλων 5 περιοχών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η προεδρία της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις ανακατέλαβαν πέντε τοποθεσίες στη νότια περιφέρεια της Χερσώνας,

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν άλλες πέντε τοποθεσίες στην περιοχή του Μπέρισλαβ της περιφέρειας της Χερσώνας: Νοβοβασίλιβκα, Νοβογκριγκόριβκα, Νόβα Καμιάνκα, Τριφόνιβκα, Σερβονέ», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις διεξάγουν εδώ και εβδομάδες αντεπίθεση σ’ αυτή την περιφέρεια την οποία οι δυνάμεις της Μόσχας ελέγχουν από τις πρώτες εβδομάδες του πολέμου.

Αφού συνάντησε ισχυρή ρωσική αντίσταση, ο ουκρανικός στρατός πραγματοποίησε στις αρχές Οκτωβρίου εδαφικά κέρδη στην περιφέρεια αυτή, κυρίως στην όχθη του Δνείπερου, νότια της βιομηχανικής πόλης Κρίβιι Ριγκ.

Στην περιφέρεια αυτή, το Κίεβο στοχοθέτησε επανειλημμένα γέφυρες ώστε να διαταράξει τον ανεφοδιασμό των ρωσικών δυνάμεων.

Η περιφέρεια της Χερσώνας είναι μία από τις τέσσερις περιφέρειες της Ουκρανίας, τις οποίες προσάρτησε η Μόσχα με μια απόφαση που καταγγέλθηκε από το Κίεβο και τους δυτικούς συμμάχους του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
CNN: Το Ιράν χάνει των έλεγχο των Στενών του Ορμούζ – Πάνω από το 80% των πλοίων περνά από τη διαδρομή του Ομάν υπό την προστασία των ΗΠΑ
Αλλά μεταφέρεται τόσο πετρέλαιο όσο ισχυρίζονται οι ΗΠΑ τότε ο έλεγχος των Στενών του Ορμούζ από το Ιράν είναι σίγουρα μειωμένος σε σύγκριση με ένα ή δύο μήνες πριν
στενα του ορμουζ