Κόσμος

Η Ουκρανία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones κατά της Μόσχας – Έκλεισαν προσωρινά δύο αεροδρόμια

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια εκτεταμένη επίθεση με drones εξαπέλυσε η Ουκρανία κατά της Μόσχας, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη της περιοχής Αντρέι Βορομπιόφ, ενώ πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίθεση με drones κατά της Μόσχας από την αρχή του πολέμου.

Συγκεκριμένα, η Ουκρανία επιτέθηκε σήμερα Κυριακή (10.11.2024) κατά της Μόσχας και της περιφέρειας της με τουλάχιστον 32 drones, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους. Λίγη ώρα αργότερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε πως κατέρριψε 70 ουκρανικά drones που πετούσαν πάνω από ρωσικές περιοχές.

Η ουκρανική επίθεση στόχευσε έξι περιοχές της ρωσικής επικράτειας, συμπεριλαμβανομένης της Μόσχας, της Τούλας, του Μπριάνσκ, της Καλούγκα, της Αριόλ, αλλά και περιοχών του Κουρσκ, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι προσγειώσεις στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο της Μόσχας διακόπηκαν προσωρινά μετά από την επίθεση drone, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (Rosaviatsia) στο κανάλι της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram. Παράλληλα, υπάρχουν αναφορές ότι έχει κλείσει ακόμα ένα αεροδρόμιο στην Μόσχα.

Η Ουκρανία επιτέθηκε σήμερα κατά της Μόσχας με τουλάχιστον 32 drones, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους, στη μεγαλύτερη επίθεση με ουκρανικά drones κατά της ρωσικής πρωτεύουσας μέχρι σήμερα.

 

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ουκρανικά drones επιτέθηκαν κατά μιας αποθήκης οπλισμού στη ρωσική περιφέρεια του Μπριάνσκ, προκαλώντας τουλάχιστον οκτώ εκρήξεις και μία μεγάλη πυρκαγιά, ανακοίνωσαν σήμερα οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Τα αποτελέσματα μιας αντικειμενικής αξιολόγησης αφήνουν να εννοηθεί ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο εστίες φωτιάς στην περίμετρο της στρατιωτικής εγκατάστασης, αλλά και ενδείξεις μιας δευτερεύουσας έκρηξης. Μέχρι τις 6:00 το πρωί, μία μεγάλη φωτιά έκαιγε ακόμη στις εγκαταστάσεις που επλήγησαν», ανέφερε μία σχετική ανάρτηση στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Επίθεση με drones και από την Ρωσία στην Ουκρανία

Η αντιαεροπορική άμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε 62 από τα 145 ρωσικά drones που εξαπολύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, ανακοίνωσαν σήμερα οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι έχασε την ιχνηλάτηση της πορείας 67 drones, ενώ άλλα 10 πετούσαν εκτός του ουκρανικού εναέριου χώρου με κατεύθυνση προς τη Ρωσία, τη Μολδανία και τη Λευκορωσία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Τσουχτερή» αποζημίωση 400 εκατ. δολαρίων στο TikTok για τη συλλογή προσωπικών δεδομένων παιδιών
Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατέθεσε αγωγή σε βάρος του TikTok το 2024 κατηγορώντας την πλατφόρμα ότι επέτρεπε σε παιδιά ηλικίας κάτω των 13 ετών να δημιουργούν λογαριασμούς χωρίς γονική συναίνεση
TikTok
Φονικό διπλό ρωσικό χτύπημα σε εμπορικό κέντρο στην Ουκρανία – 16 νεκροί, δύο παιδιά μεταξύ των αγνοουμένων
Ο Ζελένσκι τόνισε ότι το δεύτερο ρωσικό drone έπληξε το εμπορικό κέντρο μισή ώρα μετά το πρώτο, καταγγέλλοντας ότι επρόκειτο για σκόπιμη απόπειρα να στοχοθετηθούν τα σωστικά συνεργεία
Πολύνεκρη ρωσική επίθεση στο Κρίβι Ριχ
«Πέρασε» του Τραμπ – Το ανώτατο δικαστήριο έδωσε άδεια να συνεχιστούν τα έργα της αίθουσας χορού στον Λευκό Οίκο
Οι δικηγόροι της αμερικανικής κυβέρνησης επανέλαβαν τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι το έργο είναι αναγκαίο για λόγους ασφαλείας, επικαλούμενοι τις απόπειρες δολοφονίας εναντίον του
Το «Marine One» του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο όπου γίνονται εργασίες για τη νέα αίθουσα χορού