Κόσμος

Η Ουκρανία καταγγέλλει ότι η Ρωσία ήθελε να κρεμάσει μαχητές του Αζόφ που είχε πιάσει αιχμάλωτους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ανατριχιαστική καταγγελία από την Ουκρανία. Υποστήριξε ότι οι Ρώσοι σχεδίαζαν να «κρεμάσουν» ή να επιφέρουν έναν «ταπεινωτικό θάνατο» σε μαχητές του ουκρανικού τάγματος Αζόφ.

Η καταγγελία που έκανε η Ουκρανία έγινε την επομένη του βομβαρδισμού μίας φυλακής όπου κρατούνταν ορισμένοι από αυτούς τους μαχητές του Αζόφ που σκότωσε περισσότερους από 50.

«Διαβάστε το όταν σας λένε ότι η Ρωσία δεν πρέπει να απομονωθεί. Δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ Ρώσων διπλωματών που ζητούν την εκτέλεση Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου και ρωσικών στρατευμάτων που το κάνουν στην Ολένιβκα. Είναι όλοι συνένοχοι σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και πρέπει να τεθούν υπόλογοι», ανέφερε στο Twitter ο ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ολεγκ Νικολένκο.

Ο ίδιος αντιδρούσε σε ένα tweet που αναρτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29.07.2022) στα αγγλικά από τη ρωσική πρεσβεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «παραβίαση των κανόνων του Twitter για συμπεριφορά μίσους», αλλά παραμένει διαθέσιμο ως «ενδιαφέρον για το κοινό».

«Οι μαχητές του Αζόφ αξίζουν να εκτελεστούν, αλλά όχι με εκτελεστικό απόσπασμα, με απαγχονισμό. Δεν είναι πραγματικοί στρατιώτες. Τους αξίζει ένας ταπεινωτικός θάνατος», έγραφε το tweet.

Click4more: Πόλεμος στην Ουκρανία: Αυτός είναι ο Ρώσος στρατιώτης που ευνούχισε αιχμάλωτο – Εικόνες ντοκουμέντα

«Η Ρωσία είναι τρομοκρατικό κράτος. Στον 21ο αιώνα, μόνο οι άγριοι και οι τρομοκράτες μπορούν να πουν σε διπλωματικό επίπεδο ότι οι άνθρωποι αξίζουν να εκτελούνται με απαγχονισμό», αντέδρασε από την πλευρά του Άντρι Γερμάκ, ο επικεφαλής του υπουργικού συμβουλίου του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος χθες (σ.σ. 29.07.2022) το βράδυ χαρακτήρισε «ηθελημένο ρωσικό έγκλημα πολέμου» τον βομβαρδισμό φυλακής στην Ολένιβκα, στην περιοχή του Ντονέσκ, στα κατεχόμενα στην ανατολική Ουκρανία, που είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν «πάνω από 50» αιχμάλωτοι πολέμου.

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγόρησαν αλλήλους για το πλήγμα στην Ολένιβκα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκκενώνονται τα κεντρικά γραφεία της Aramco στη Σαουδική Αραβία - Σειρά επιθέσεων των Χούθι σε Ριάντ, Γιανμπού, Νταμάμ και Νταχράν
Στους εναπομείναντες εργαζόμενους που συνέχιζαν να εργάζονται στα κεντρικά γραφεία δόθηκε εντολή να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις και να εργαστούν από το σπίτι μέχρι νεωτέρας
Καπνός υψώνεται από το χώρο του διυλιστηρίου της Saudi Aramco, νότια του Ριάντ στη Σαουδική Αραβία, μετά από αναφορές για επιθέσεις των Χούθι
Με τέιζερ και σιδερένιες ράβδους θα σώσουν τα μαγαζιά τους οι καταστηματάρχες στη Γαλλία - Προσλαμβάνουν σεκιούριτι και σκύλους ενόψει των νέων διαδηλώσεων
Έτοιμοι να υπερασπιστούν οι ίδιοι τα καταστήματά τους υπό τον φόβο επανάληψης των λεηλασιών του Σαββάτου της 17ης Οκτωβρίου - Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αυξηθεί κατά 20%, έχουν ακυρωθεί άδειες αστυνομικών - Μπαράζ απαγορεύσεων για διαδηλώσεις και έκτακτο συμβούλιο άμυνας υπό τον Μακρόν
Γαλλία 5