Κόσμος

Η Ουκρανία παρέλαβε 1.200 σορούς στρατιωτών από την Ρωσία – Επόμενο βήμα η ταυτοποίησή τους

Η Μόσχα υποστηρίζει ότι το Κίεβο δεν έχει παραδώσει σορούς Ρώσων στρατιωτών
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ρωσία παρέδωσε χθες (13.06.2205) τις σορούς 1.200 Ουκρανών στρατιωτών στην Ουκρανία, όμως η Μόσχα δεν παρέλαβε καμία σορό στην ανταλλαγή, ανέφερε το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, επικαλούμενο πηγή που τήρησε την ανωνυμία της.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία επιβεβαίωσε σήμερα (14.06.2025) ότι παρέλαβε τις σορούς 1.200 στρατιωτών της που σκοτώθηκαν στον πόλεμο με τη Ρωσία, στο πλαίσιο των συμφωνιών για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου και νεκρών στρατιωτών.

Η επιτροπή συντονισμού για την ανταλλαγή αιχμαλώτων ανέφερε σε μία ανάρτησή της, στην πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι η επιστροφή των πτωμάτων έγινε στο πλαίσιο των συμφωνιών που επιτεύχθηκαν μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας, στη διάρκεια των συνομιλιών τους στην Κωνσταντινούπολη στις 2 Ιουνίου 2025.

«Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, οι σοροί ανήκουν σε Ουκρανούς πολίτες, συμπεριλαμβανομένου στρατιωτικού προσωπικού», αναφέρει η συντονιστική επιτροπή για την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου σε ανάρτησή της στην εφαρμογή Telegram, προσθέτοντας ότι εμπειρογνώμονες θα πραγματοποιήσουν τεστ ταυτοποίησης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: «Ρήξη» Νετανιάχου και Τραμπ για τις ειρηνευτικές συνομιλίες με το Ιράν – «Ο Μπίμπι είχε πάρει φωτιά»
Οι δύο ηγέτες διαφωνούσαν σχετικά με το πώς να αντιμετωπίσουν το Ιράν στο μέλλον - Ο Νετανιάχου «θα κάνει ό,τι θέλω εγώ » σχετικά με το Ιράν, αλλά «έχουμε καλές σχέσεις» είπε ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ και Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν – Τραμπ για διμερείς σχέσεις, περιφερειακές εξελίξεις και προετοιμασία της συνόδου του ΝΑΤΟ στην Άγκυρα
Κατά την τηλεφωνική συνομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε επίσης συλλυπητήρια στον Ντόναλντ Τραμπ για την επίθεση που σημειώθηκε σε τζαμί στο πόλη Σαν Ντιέγκο
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος προέδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν