Κόσμος

Η Ουκρανία θα παρασημοφορήσει τον Αλέν Ντελόν για τη στήριξή του

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Ουκρανία αποφάσισε να απονείμει το παράσημο του Τάγματος Τιμής στον Αλέν Ντελόν για να τον ευχαριστήσει για την υποστήριξή του στη χώρα που μάχεται εδώ και πάνω από δύο χρόνια τη ρωσική εισβολή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Ουκρανός πρεσβευτής στη Γαλλία Βαντίμ Ομελτσένκο.

«Από την πρώτη μέρα του πολέμου, ο Αλέν Ντελόν εξέφρασε σε πολλές περιστάσεις την υποστήριξή του στην Ουκρανία. Για εμάς, αυτό είναι συμβολικό, είναι σημαντικό», τόνισε ο πρέσβης, υπενθυμίζοντας ότι ο ηθοποιός είχε συνομιλήσει με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι το 2022 και ότι είχε αναγνώσει επίσης ποιήματα του Ουκρανού ποιητή Ταράς Σεβτσένκο κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος.

Από το στούντιο του TV5 Monde, ο Ομελτσένκο απευθύνθηκε απευθείας στον ηθοποιό: «Κύριε Ντελόν, αγαπητέ Αλέν, γνωρίζω ότι βρίσκεστε σε μια περίπλοκη κατάσταση και θέλω να σας πω ότι δεν είστε μόνος. Έχειτε πολλούς θαυμαστές και ανθρώπους που σας αγαπούν, εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι είμαστε πάντα δίπλα σας», είπε.

Ο Αλέν Ντελόν, 88 ετών, ιερό τέρας του γαλλικού κινηματογράφου, είναι βαριά άρρωστος και βρίσκεται στο επίκεντρο ενός πολέμου μεταξύ των τριών παιδιών του, που το καθένα ισχυρίζεται ότι θέλει να τον προστατεύσει.

Από την έναρξη της μαζικής εισβολής στην Ουκρανία από τα ρωσικά στρατέυματα τον Φεβρουάριο του 2022, ο Ντελόν εξέφρασε την υποστήριξή του στο Κίεβο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με 21 χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι δολοφονήθηκε η Αν Γουίτικαμ στη Βρετανία - Ο κατηγορούμενος της έκλεψε το πορτοφόλι και εξαφανίστηκε
Τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον 28χρονο να μπαίνει στο σπίτι της πρώην υπουργού και να την ρωτάει: «Δεν φαντάζομαι να έχεις τραπεζικές κάρτες και ταυτότητα;»
Αν Γουίτικαμ
Σάλος στην Ιταλία: Ψηφιακή φόρμα καλούσε σε «κυνήγι Εβραίων» – «Επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1930»
Προέτρεπε τους πολίτες να καταγγέλλουν την παρουσία Ισραηλινών και Ιταλών Εβραίων σε ξενοδοχεία και τουριστικές περιοχές - Αφαιρέθηκε μετά από σφοδρότατες αντιδράσεις
Μπολόνια Ιταλία