Κόσμος

Η Ουκρανία χτύπησε εργοστάσιο κατασκευής drones στο Ταταρστάν

Η εγκατάσταση είχε δυνατότητα κατασκευής 300 drones ημερησίως
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ένοπλες δυνάμεις στην Ουκρανία ανακοίνωσαν πώς έπληξαν εργοστάσιο κατασκευής drones στην τοποθεσία Γελαμπούγκα, στη ρωσική δημοκρατία του Ταταρστάν, σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Ουκρανίας.

«Επί του παρόντος είναι γνωστό ότι υπέστη ζημιές η γραμμή τελικής συναρμολόγησης των drones», αναφέρει η Ουκρανία σε ενημέρωση μέσω Telegram, επισημαίνοντας πως η εγκατάσταση είχε δυνατότητα κατασκευής 300 drones ημερησίως.

Σε ερασιτεχνικά βίντεο που μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης καταγράφεται η στιγμή της κατάρριψης drone στην περιοχή Γελαμπούγκα (σ.σ. ή Αλάμπουγκα στην ταταρική γλώσσα).

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από τις ρωσικές αρχές σχετικά με την επίθεση.

Νωρίτερα σήμερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν είχε αναφερθεί σε ελλείψεις στρατιωτικού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων drones, ζητώντας από την αμυντική βιομηχανία να αυξήσει ακόμη περισσότερο την παραγωγή της.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ντόναλντ Τραμπ: Μπορεί να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε και τότε το Ιράν δεν υπάρχει πλέον
Η νέα επιχείρηση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την επίθεση που εξαπέλυσαν οι Φρουροί της Επανάστασης εναντίον του δεξαμενόπλοιου M/T Kiku, το οποίο κινούνταν στα Στενά του Ορμούζ
Ντόναλντ Τραμπ