Κόσμος

Η Πορτογαλία μπλοκάρει πώληση πολυτελούς βίλας μετά από υποψίες πως ανήκει στον Αμπράμοβιτς

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η Πορτογαλία μπλοκάρει την πώληση πολυτελούς κατοικίας αξίας 10 εκατομμυρίων ευρώ λόγω ενδείξεων ότι ανήκει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς, όπως δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Ζοάο Κραβίνιο.

Κατόπιν αιτήματος του πορτογαλικού υπουργείου Εξωτερικών, οι πορτογαλικές αρχές έλαβαν περιοριστικά μέτρα από τις 25 Μαρτίου ώστε η ιδιοκτησία, που βρίσκεται στο θέρετρο Αλγκάβρε, να μην μπορεί να πωληθεί, ενοικιασθεί ή υποθηκευθεί

«Έχουμε ισχυρή πεποίθηση, η οποία δεν έχει πλήρως επιβεβαιωθεί, ότι η κατοικία ανήκει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς», δήλωσε ο Πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών στο περιθώριο της άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στο Βερολίνο. «Το πρόβλημα εδώ είναι ότι πολλά από τα πρόσωπα κατά των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις δεν έχουν τις ιδιοκτησίες τους στο όνομά τους».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Publico, η οποία αποκάλυψε το θέμα, ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι προσπάθησε να πωλήσει την κατοικία 15 ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία μέσω της Millhouse Views LLC, με έδρα το Ντέλαγουέρ, που ανήκει στην Millhouse LLC, η οποία διαχειρίζεται τα περιουσιακά του στοιχεία.

Διαψεύδει ο Αμπράμοβιτς

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς δήλωσε στο Reuters ότι ο Ρώσος ολιγάρχης δεν έχει περιουσία στην Πορτογαλία και ότι η Millhouse Views LCC δεν έχει σχέση μαζί του.

«Στην πραγματικότητα, δεν έχουμε ποτέ ακούσει γι΄αυτήν την εταιρεία», πρόσθεσε.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Πορτογαλίας, η Caixa Geral de Depositos, διαπίστωσε τις κινήσεις για την πώληση της ιδιοκτησίας και ειδοποίησε τις αρχές, σύμφωνα με την Publico. Η τράπεζα αρνήθηκε να σχολιάσει.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν επιβάλει κυρώσεις κατά του Ρομάν Αμπράμοβιτς λόγω των σχέσεών του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει σχέσεις μαζί του.

Ο Αμπράμοβιτς έλαβε την πορτογαλική υπηκοότητα τον Απρίλιο 2021 με βάση νόμο που προσφέρει την υπηκοότητα στους απογόνους των σεφαρδιτών εβραίων που εκδιώχθηκαν από την Ιβηρική Χερσόνησο στα τέλη του 15ου αιώνα.

Ωστόσο, δεν είναι γνωστή η ύπαρξη σεφαρδιτών εβραίων στην Ρωσία.

Η υπόθεση προκάλεσε κατακραυγή στην Πορτογαλία και κατέληξε στην σύλληψη ραβίνου υπεύθυνου για την έκδοση του πιστοποιητικού που επέτρεψε στον Αμπράμοβιτς να λάβει την πορτογαλική υπηκοότητα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ