Κόσμος

Η Ρωσία απαγόρευσε στον ηθοποιό Τζιμ Κάρεϊ να μπει στο έδαφός της

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει την είσοδο στο έδαφός της σε 100 Καναδούς, συμπεριλαμβανομένου του ηθοποιού Τζιμ Κάρεϊ και πολυάριθμων δημοσιογράφων. Αυτό, ως αντίποινα για τις κυρώσεις που επέβαλε η Οτάβα σε Ρώσους δημοσιογράφους και ηθοποιούς τον Οκτώβριο.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε ως απάντηση στην «πρακτική εφαρμογής από το καθεστώς του πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό κυρώσεων κατά ηγετών της Ρωσίας, πολιτικών της, βουλευτών της (…), δημοσιογράφων και προσωπικοτήτων του χώρου του πολιτισμού», εξηγεί το ρωσικό ΥΠΕΞ.

Μεταξύ εκείνων στους οποίους απαγορεύτηκε η είσοδος στη Ρωσία είναι ο 60χρονος ηθοποιός και κωμικός Τζιμ Κάρεϊ.

Επίσης στη λίστα, μαζί με τον σταρ του Χόλιγουντ, είναι οι δημοσιογράφοι Πολ Γουόρκαμ του CTV και Μάργκαρετ Εβανς του CBC, η Καρολίν Χαβιέ, η επικεφαλής του Communications Security Establishment, καθώς και αρκετές καναδικές προσωπικότητες με καταγωγή από την Ουκρανία.

Η Μόσχα τους κατηγορεί για «άμεση εμπλοκή στη διαμόρφωση μιας επιθετικής αντιρωσικής πολιτικής», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, ο Καναδάς έχει επιβάλει κυρώσεις σε περισσότερα από 1.400 πρόσωπα και οντότητες που βρίσκονται στη Ρωσία, τη Λευκορωσία ή την Ουκρανία ή κατάγονται από αυτές τις χώρες.

Τον Οκτώβριο, ο Καναδάς επέβαλε συγκεκριμένα κυρώσεις σε Ρώσους δημοσιογράφους και μέσα ενημέρωσης καθώς και σε παράγοντες που θεωρήθηκαν «συνένοχοι στην παραπληροφόρηση» γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφαση για τη Γάζα» - Κοινή δήλωση Ελλάδας και άλλων 4 χωρών
Με κοινή τους δήλωση οι Μόνιμοι Αντιπρόσωποι των 5 χωρών καταδίκασαν την απόφαση του Ισραήλ να επεκτείνει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα - «Ανθρωπιστική καταστροφή αδιανόητου μεγέθους»
Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ 8
Συνάντηση Τραμπ – Πούτιν στην Αλάσκα: Οι Ευρωπαίοι ηγέτες προειδοποιούν ότι δεν θα δεχτούν μια «δεύτερη Γιάλτα»
Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο παρουσιάζουν το δικό τους σχέδιο ειρήνης και ξεκαθαρίζουν ότι το Κίεβο πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων – Ο Ζελένσκι απορρίπτει κάθε εδαφική παραχώρηση
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και ο Εμανουέλ Μακρόν 6
3 νεκροί στην Ιταλία από αλλαντίαση μετά από κατανάλωση φαγητού καντίνας - Στο νοσοκομείο αρκετοί με συμπτώματα
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες οι πλανόδιοι που πούλησαν τα ύποπτα τρόφιμα στους ασθενείς - Μία 38χρονη, μία 45χρονη και ένας 52χρονος έφυγαν από τη ζωή μετά από κατανάλωση γουακαμόλε και σάντουιτς με μπρόκολο
Ασθενοφόρο 4