Κόσμος

Η Ρωσία «απειλεί τώρα όλη την Ευρώπη» δήλωσε η πρωθυπουργός της Δανίας

Σύμφωνα με τη Δανέζα πρωθυπουργό, μια ταχεία κατάπαυση του πυρός μπορεί να δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να ανασυνταχθεί
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει συνεχίσουν να στηρίζουν την Ουκρανία, αυξάνοντας ταυτόχρονα τις αμυντικές δαπάνες τους, ώστε να προστατευθούν από τη Ρωσία λέει η πρωθυπουργός της Δανίας.

Η πρωθυπουργός της Δανίας Μέτε Φρεντέρικσεν, μετά την άτυπη σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι τόνισε πως μετά την Ουκρανία «η Ρωσία απειλεί τώρα όλη την Ευρώπη».

Σύμφωνα με τη Δανέζα πρωθυπουργό, μια ταχεία κατάπαυση του πυρός μπορεί να δώσει στη Ρωσία την ευκαιρία να ανασυνταχθεί και να επιτεθεί ξανά στην Ουκρανία ή σε κάποια άλλη χώρα της Ευρώπης.

«Δεν βλέπω ενδείξεις ότι οι Ρώσοι θέλουν ειρήνη», υπογράμμισε.

Η Φρεντέρικσεν σημείωσε ότι, αναφορικά με την αύξηση των αμυντικών δαπανών, θα πρέπει να γίνουν συζητήσεις στην ΕΕ για τους δημοσιονομικούς κανόνες. Τόνισε όμως ότι η συνάντηση στο Παρίσι ήταν «άτυπη» και όχι για να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επέμβαση εφιάλτης για γυναίκα που πήγε να φτιάξει τα δόντια της στην Τουρκία
Μια μητέρα μοιράστηκε την τρομερή της εμπειρία μετά από μια οδοντιατρική επέμβαση στην Τουρκία, η οποία την άφησε να υποφέρει από έντονο πόνο στο σαγόνι, ρινορραγίες και χρόνια ιγμορίτιδα
Οδοντίατρος
Προκλητικός Ερντογάν: Με την Άλωση... σώσαμε την Κωνσταντινούπολη, κάποιοι δεν το χωνεύουν
Ο πρόεδρος της Τουρκίας μίλησε από την Αγιά Σοφιά για «μετατροπή του σκότους σε φως», παρουσιάζοντας την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ως πράξη «αναβίωσης» και «διάσωσης»
Τουρκία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν 8