Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Ρωσία διευρύνει τις ομάδες πολιτών που θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού

Αυστρία

Οι κάτοικοι της Μόσχας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις, οι εργαζόμενοι στον κατασκευαστικό τομέα και οι φοιτητές ηλικίας άνω των 18 ετών θα μπορούν επίσης να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν στο μπλογκ του.

Στην Μόσχα έχουν ήδη εμβολιασθεί 50.000 άτομα, τα οποία νοιώθουν καλά, δήλωσε ο δήμαρχος της ρωσικής πρωτεύουσας προσθέτοντας ότι έχουν εγγραφεί για εμβολιασμό 70.000 άτομα.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι στην Μόσχα υπάρχουν διπλά εφεδρικά κέντρα εμβολιασμού και σε περίπτωση που αυξηθεί ο αριθμός των πολιτών που επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο θα ανοίξουν και άλλα κέντρα εμβολιασμού.

Ο δήμαρχος της Μόσχας κάλεσε του Μοσχοβίτες να μην αναβάλουν τον εμβολιασμό τους, να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί κατά την διάρκεια των εορτών και εξέφρασε την ελπίδα ότι στις επόμενες εβδομάδες όλοι οι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιάζονται.

Αυτή την στιγμή εμβολιάζονται οι γιατροί, οι εκπαιδευτικοί, οι εργαζόμενοι στους τομείς του πολιτισμού, του εμπορίου, των μεταφορών, της ενέργειας, των ΜΜΕ, της βιομηχανίας και επίσης άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις