Κόσμος

Η Ρωσίδα δικηγόρος που βάζει σε (νέους) μπελάδες τον Τραμπ

Μπαμπάς για… Όσκαρ ο Ντόναλντ Τραμπ. Μπορεί ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ να αρνείται κάθε θέση με τη Ρωσία και τα όσα του αποδίδονται περί συνεργασίας προεκλογικά αλλά έρχεται ο ίδιος του ο γιος να τον… διαψεύσει. Και δεν είναι ο μόνος, φυσικά.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η νέα αποκάλυψη έρχεται στο φως από τους New York Times. Σύμφωνα με αυτή, ο Ντόναλντ Τραμπ ο νεότερος (ο γιος του προέδρου), ο γαμπρός του Τραμπ και σύζυγος της Ιβάνκα Τζάρεντ Κούσνερ και ο (τότε) επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, συναντήθηκαν τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια, η οποία έχει… “άκρες” στο Κρεμλίνο.

Όπως ανέφεραν οι Times, επικαλούμενοι τρεις συμβούλους του Λευκού Οίκου, η συνάντηση έγινε ανάμεσα στη Ρωσίδα δικηγόρο και τον γιο του Τραμπ αλλά παρουσία του Μάναφορτ και του Κούσνερ.

Αλλά για όλα αυτά, ο Ντόναλντ Τραμπ, δεν ήξερε τίποτα. «Δεν ήταν ενήμερος και δεν συμμετείχε» στη συνάντηση που έγινε το 2016. Κατά τους Times, η συνάντηση έγινε μετά από υποσχέσεις να δοθούν πληροφορίες στην ομάδα του Τραμπ που θα προκαλέσουν ζημιά στην αντίπαλο υποψήφια για την προεδρία Χίλαρι Κλίντον, όπως ανέφερε ο Μαρκ Κοράλο, εκπρόσωπος της ομάδας δικηγόρων του Τραμπ.

Ο γιος του Τραμπ δεν έχει αρνηθεί ότι συνάντησε την Βεσελνίτσκαγια. Το αντίθετο μάλιστα. “Μετά τις εισαγωγικές φιλοφρονήσεις, η γυναίκα αυτή είπε ότι είχε πληροφορίες ότι άτομα που συνδέονται με τη Ρωσία χρηματοδοτούσαν την Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών και υποστήριζαν την κυρία Κλίντον”, είπε ο γιός του προέδρου, σύμφωνα με τους Times.

“Οι δηλώσεις της ήταν αόριστες, διφορούμενες, και δεν έβγαζαν νόημα. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες ή αποδείξεις, ούτε προσφέρθηκε (να τις δώσει). Έγινε γρήγορα προφανές ότι δεν είχε πληροφορίες σημασίας”, τόνισε ο γιος του Αμερικανού προέδρου.

Η νέα αποκάλυψη έρχεται λίγες μέρες μετά την πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, στο περιθώριο της παρουσίας των προέδρων ΗΠΑ και Ρωσίας στο Αμβούργο για τη G20.

Το Κρεμλίνο έχει απορρίψει τα συμπεράσματα των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών ότι η Μόσχα προσπάθησε να επηρεάσει τις εκλογές ώστε να ωφεληθεί ο Τραμπ, ενώ ο Τραμπ έχει επανειλημμένα αρνηθεί κάθε συμπαιγνία με τη Ρωσία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Υπόθεση Ιμάμογλου: Άσυλο στην Ελλάδα ζήτησε ο καταζητούμενος ταμίας του – Κατηγορείται για υπεξαίρεση 30 εκατ.ευρώ
Σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόκρυψη της παράνομης προέλευσης περιουσιακών στοιχείων και παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας
Εκρέμ Ιμάμογλου
Γαλλία: Νέες μαθητικές κινητοποιήσεις την Τρίτη – Κλειστά 141 λύκεια παρά τις εξαγγελίες για έκτακτες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών
Περισσότεροι από 6.800 άνθρωποι έχουν συλληφθεί από την έναρξη των μαζικών διαδηλώσεων στις 17 Σεπτεμβρίου, εκ των οποίων το 86% είναι ανήλικοι, ενώ 21 έχουν οδηγηθεί στη φυλακή
Γαλλία, κινητοποιήσεις μαθητών
Ισπανία: Ποιος ήταν ο διάσημος πλαστικός χειρουργός Αλεξάντερ Ασλάνι που εκτελέστηκε μέσα στην κλινική του – Στο μικροσκόπιο δυσαρεστημένη πελάτισσα
Ο 57χρονος δολοφονήθηκε μπροστά σε ασθενείς στη Μαρμπέγια - Συνελήφθη 18χρονος Σουηδός, συμβόλαιο θανάτου εξετάζουν οι αρχές
Αλεξάντερ Ασλάνι