Κόσμος

Η σορός του δολοφονημένου πρέσβη επιστρέφει στη Ρωσία [pics]

To αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό του Ρώσου πρεσβευτή στην Τουρκία, ο οποίος δολοφονήθηκε χθες από έναν Τούρκο αστυνομικό, απογειώθηκε σήμερα από το αεροδρόμιο της Άγκυρας με προορισμό τη Μόσχα, σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή.

Το φέρετρο με τη σορό του Αντρέι Καρλόφ, καλυμμένο με τη ρωσική σημαία, μεταφέρθηκε στο ρωσικό αεροσκάφος από μία τιμητική φρουρά 6 Τούρκων στρατιωτών, έπειτα από μια θρησκευτική τελετή που πραγματοποιήθηκε στον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου παρουσία της χήρας του, Τούρκων αξιωματούχων και διπλωματών από ξένες χώρες.

Ο Ρώσος πρεσβευτής δολοφονήθηκε χθες το βράδυ στην Άγκυρα όταν ένας Τούρκος αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του, λέγοντας ότι διέπραξε την επίθεση με στόχο να πάρει εκδίκηση για την ανακατάληψη του Χαλεπιού από τη συριακή κυβέρνηση με την υποστήριξη της Μόσχας.

Μετά την επίθεση, οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας κατήγγειλαν «μια πρόκληση».

«Η οδύνη μας είναι μεγάλη», δήλωσε κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Τουγκρούλ Τουρκές, αποτίνοντας φόρο τιμής στη μνήμη ενός διπλωμάτη που «κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος σε όλους τους τομείς, στις σχέσεις» μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας.

Το αεροσκάφος που μεταφέρει τη σορό του Ρώσου πρεσβευτή αναμένεται να προσγειωθεί αργότερα στη Μόσχα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια