Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Η θεωρία συνωμοσίας για το… Pizzagate, τον έστειλε φυλακή

Η θεωρία συνωμοσίας για το… Pizzagate, τον έστειλε φυλακή

Μια “είδηση” που δεν ίσχυε αλλά έκανε το γύρο του ίντερνετ, μια θεωρία συνωμοσίας και ένας άνδρας που θα περάσει τα επόμενα χρόνια της ζωής του στη φυλακή. Μοιάζει με σενάριο ταινίας αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Στις 4 Δεκεμβρίου του 2016, ο Έντγκαρ Ουέλτς, 29 ετών σήμερα, είχε εισβάλει στην πιτσαρία Comet Ping Pong στην βορειοδυτική Ουάσιγκτον. Ήταν οπλισμένος και ήθελε να πάρει το νόμο στα χέρια του. Πίστευε, γιατί έχει είχε διαβάσει ότι η συγκεκριμένη πιτσαρία ήταν “βιτρίνα” για μια συμμορία που κακοποιούσε παιδιά και της οποίας ηγούνταν η υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον!

Ήταν σχεδόν έναν μήνα μετά τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και τη νίκη του Ντόναλντ Τραμπ επί της Χίλαρι Κλίντον. Ο Ουέλτς μπήκε στο εστιατόριο οπλισμένος με αυτόματο όπλο AR-15 που είχε 29 φυσίγγια, καθώς και ένα οπλισμένο περίστροφο. Σημάδεψε έναν υπάλληλο και πυροβόλησε πολλές φορές μια πόρτα.

Όλα αυτά ενώ η πιτσαρία ήταν γεμάτη κόσμο (οικογένειας με παιδιά) και φυσικά υπαλλήλους. Ευτυχώς, όλοι κατάφεραν να διαφύγουν και δεν τραυματίστηκε κανείς. Άμεσα η αστυνομία έφτασε στο σημείο, ο Ουέλτς βγήκε και παραδόθηκε. Στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν κι άλλα όπλα.

Και την Πέμπτη, σχεδόν έχει μήνες μετά το περιστατικό, ο 29χρονος από τη Βόρεια Καρολίνα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 ετών. Άλλωστε είχε ομολογήσει την ενοχή του από τον περασμένο Μάρτιο στις κατηγορίες για επίθεση με επικίνδυνο όπλο και για την διαπολιτειακή μεταφορά όπλου και πυρομαχικών.

Ο Ουέλτς υποστήριξε ότι προσπαθούσε να διερευνήσει μια θεωρία συνωμοσίας που είχε βρει στο διαδίκτυο και ονομαζόταν “Pizzagate”, σύμφωνα με την οποία η πιτσαρία αποτελούσε βιτρίνα για παιδοφιλική συμμορία της οποίας ηγούνταν η τότε υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία, Χίλαρι Κλίντον.

“Δεν είχα ποτέ πρόθεση να κάνω κακό ή να τρομάξω αθώες ψυχές, αλλά τώρα καταλαβαίνω πόσο ανόητη και απερίσκεπτη ήταν η απόφασή μου”, ανέφερε σε υπόμνημα που κατέθεσε προς υπεράσπισή του στο δικαστήριο στο οποίο ζητούσε ποινή 18 μηνών.

Ήταν “θέμα απλής τύχης” το ότι δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η έκταση της απερισκεψίας του ήταν “εντυπωσιακή”, είπε η δικαστής, Κετάντζι Μπράουν Τζάκσον, σύμφωνα με μία δήλωση του εισαγγελέα της περιοχής της Ουάσιγκτον.

Φωτογραφίες: EPA, Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε