Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Τουρκία απειλεί τις ΗΠΑ για τα F-16: Δεν μπορείτε χωρίς εμάς

F-15

Νέες απειλές κατά των ΗΠΑ εξαπολύει η Τουρκία για το θέμα των F-16, τονίζοντας ότι η Άγκυρα έχει εναλλακτικές. Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν «υπενθύμισε» στο Κογκρέσο την επιρροή που έχει η Τουρκία σε αρκετές περιοχές και ευχήθηκε «να δουν την αξία της». 

Στις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται παντού, από τον Καύκασο και τη Λιβύη μέχρι τη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο και κανένας δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε βήμα χωρίς αυτή, ακόμα και οι ΗΠΑ. 

«Στόχος μας είναι να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες μας στον αμυντικό τομέα. Η Τουρκία δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς εναλλακτικές λύσεις…Σήμερα υπάρχουν 4-5 γεωστρατηγικές περιοχές που επηρεάζουν την παγκόσμια πολιτική, όπως το Αφγανιστάν, η Ανατολική Μεσόγειος, η Συρία, η Λιβύη, ο Καύκασος. Σε όλα υπάρχει και η Τουρκία. Σε όλες αυτές τις περιοχές δεν μπορεί να γίνει σχεδιασμός ή να ασκηθεί πολιτική δίχως την Τουρκία. Τα μέλη του Κογκρέσου, οι βουλευτές, όσο καθορίζουν την πολιτική, εύχομαι να δουν την αξία της Τουρκίας, όπως της αξίζει», υπογράμμισε ο Ιμπραχίμ Καλίν. 

Μάλιστα, η εφημερίδα Huriyet αναφέρεται στο ενδεχόμενο αγοράς ρωσικών μαχητικών, δεδομένου ότι η Μόσχα θα παρουσιάσει στην έκθεση αεροπορίας ένα νέο μαχητικό, το SU-75, η τιμή του οποίου θα είναι στο ¼ του F-35. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΣΚΑΪ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις