Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Η Τουρκία διαφημίζει το νέο πύραυλο «τσακίρ» με εικονικούς στόχους σε ελληνικό νησί

Η Τουρκία διαφημίζει το νέο πύραυλο «τσακίρ» με εικονικούς στόχους σε ελληνικό νησί

Το νέο της πύραυλο με το όνομα «Τσακίρ» παρουσίασε και επίσημα η Τουρκία με το animation video να δείχνει στόχους σε ελληνικό νησί.

Πρόκειται για το πύραυλο Κρουζ που παράγει η τουρκική αμυντική βιομηχανία Roketsan και έχει βεληνεκές πάνω από 150 χιλιόμετρα και μπορεί να εκτοξευθεί από πολλές πλατφόρμες (αεροσκάδη, drones, τροχοφόρα οχήματα, ναυτικές πλατφόρμες).

Σύμφωνα με ειδικούς που ανέλυσαν τις εικόνες, η τοποθεσία που εκτοξεύονται αυτοί οι πύραυλοι είναι η δυτική Τουρκία και η ακτή του Τσεσμέ καθώς ο δορυφορικός χάρτης στο βίντεο έχει υποστεί μικρές αλλαγές.

Παράλληλα ανέφεραν πως οι νησίδες και βραχώδεις εικόνες που εμφανίζονται στο βίντεο αποδυκνύουν πως είναι η ακτές του Τσεσμέ και έτσι η περιοχή που εμφανίζεται να είναι ο «εχθρός» είναι το νησί της Χίου που απέχει μόλις 4,1 μίλια από τα παράλια της Τουρκίας.

Την αποκάλυψη έκανε το ανεξάρτητο δίκτυο Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου, στη Σουηδία, Τούρκου δημοσιογράφου Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.

Παράλληλα στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες που μίλησαν στο Nordic Monitor τόνισε πως οι εταιρείες κατασκευής όπλων παγκοσμίως κάνουν διαφημίσεις με παγκόσμια προοπτική όμως οι τουρκικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια κανουν παρουσιάσεις με στόχο την Ελλάδα και άλλες γειτονικές χώρες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις