Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Η Τουρκία ζητά από Σουηδία και Φινλανδία την έκδοση 33 μελών του PKK και του FETO

Η Τουρκία ζητά από Σουηδία και Φινλανδία την έκδοση 33 μελών του PKK και του FETO

Άρχισαν τα… όργανα. Πριν καλά καλά στεγνώσει στο μνημόνιο κατανόησης που υπέγραψαν για να άρει η Άγκυρα το βέτο ένταξής τους στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία ζητά από την Φινλανδία και τη Σουηδία την έκδοση 33 προσώπων που ανήκουν στο PKK και το Fetö του Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η Τουρκία θεωρεί το PKK και το Fetö, του Φετουλάχ Γκιουλέν, τρομοκρατικές οργανώσεις. Και το… μήνυμα για την έκδοση των 33 εστάλη ενώ είναι ακόμη σε εξέλιξη η Σύνοδος του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

«Στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας, θα ζητήσουμε από την Φινλανδία την έκδοση έξι μελών του PKK και έξι μελών του Fetö. Και από την Σουηδία την έκδοση δέκα μελών του Fetö και ένδεκα μελών του PKK», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Μπεκίρ Μποζντάγκ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Το Fetö είναι το ακρωνύμιο του κινήματος που ιδρύθηκε από τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, που υπήρξε μέντορας του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Γιουλέν ζει αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ και ο Ερντογάν δηλώνει ότι τον θεωρεί, μεταξύ πολλών άλλων, υπεύθυνο για την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του 2016.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις