Κόσμος

Η Τουρκία χτύπησε στη Συρία! Συνεδριάζει το ΝΑΤΟ

Πριν από λίγο ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η Τουρκία, χτύπησε στρατιωτικά τη Συρία. Η εξέλιξη είναι πάρα πολύ σοβάρη και γι΄ αυτό το λόγο συνεδριάζει η στρατιωτική επιτροπή του ΝΑΤΟ.

Η Τουρκία είχε προειδοποιήσει τη Συρία ότι θα απαντήσει στρατιωτικά αν δεχόταν πυρά στα σύνορά της. Η προειδοποίηση είχε γίνει πριν λίγες ημέρες μετά από την έκρηξη βλήματος όλμου. Το απόγευμα ένα ακόμη βλήμα εξεράγη σκοτωνοντας πενταμελή οικογένεια.

Μετά απ΄ αυτό η Τουρκία έπληξε στόχους στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ONALERT.GR

Ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν προέτρεψε σήμερα τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της και προειδοποίησε πως η 18μηνη σύρραξη στη χώρα αυτή έχει αρχίσει βαθμηδόν να επηρεάζει αρνητικά τις άλλες χώρες στην περιοχή.

«Ο ΓΓ καλεί τη συριακή κυβέρνηση να σεβασθεί πλήρως την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της, καθώς και να τερματίσει τη βία κατά του συριακού λαού», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Μπαν.

«Ο ΓΓ καλεί όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να μειώσουν την ένταση και να διαμορφώσουν ένα δίοδο προς την κατεύθυνση μίας ειρηνικής διευθέτησης της κρίσης στη Συρία», τονίζει η ίδια πηγή.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 2
Βίντεο με Ισραηλινούς πιλότους που επιχειρούν πάνω το Ιράν – Ο στόχος τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion»
Οι Ισραηλινοί πιλότοι, τις πρώτες 24 ώρες της επιχείρησης «Rising Lion» ο στόχος ήταν ένας: Η αεροπορική υπεροχή πάνω από το Ιράν, εξουδετερώνοντας τα ιρανικά συστήματα αεράμυνας
Καπνός υψώνεται από φωτιά, καθώς συνεχίζεται ο αεροπορικός πόλεμος Ισραήλ-Ιράν, στην Τεχεράνη