Δευτέρα, 29 Απρ.
23oC Αθήνα

“Η Τζέιν Μάνσφιλντ για Πρόεδρος”! Το αστείο μετά τη δολοφονία Κένεντι [pics]

“Η Τζέιν Μάνσφιλντ για Πρόεδρος”! Το αστείο μετά τη δολοφονία Κένεντι [pics]

Οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές ολοκληρώθηκαν, το αποτέλεσμα είναι γνωστό, οι αντιδράσεις σύμφωνα με τις προσδοκίες και προβολές του καθενός.

Ώρα να θυμηθούμε ένα ξεκαρδιστικό γεγονός που συνέβη σε αμερικανικές προεδρικές εκλογές πριν από μισό -και βάλε- αιώνα.

Το 1964, οι ΗΠΑ παρέπαιαν ακόμα λόγω της σοκαριστικής δολοφονίας του ιδιαίτερα δημοφιλούς Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ήταν ένας συντηρητικός που έκλινε τόσο προς την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματος, ώστε να μην εξασφαλίζει την υποστήριξη παρά μόνον των πλέον παρανοϊκών παρυφών του δικού του κόμματος.

Το αμερικανικό έθνος χρειαζόταν κάτι το «ελαφρύ». Και αυτό ήλθε. Κυκλοφόρησε ένα βιβλίο, ένα ξεκαρδιστικό βιβλίο, με τίτλο «Jane Mansfeld for President: The White House or Bust».

Στις σελίδες του φιγουράριζε η Τζέιν Μάνσφιλντ, η ηθοποιός και μοντέλο που προοριζόταν για διάδοχος -στις καρδιές και τα όνειρα του αρσενικού πληθυσμού της χώρας- της Μέριλιν Μονρόε (η Μάνσφιλντ ήταν ήδη διαβόητη ως η πρώτη mainstream ηθοποιός που εμφανίστηκε γυμνή σε ταινία του Χόλιγουντ).

Βεβαίως, στο βιβλίο η Τζέιν εμφανίζεται μόνον με μπικίνι. Αλλά οι ψηφοφόροι διασκέδασαν.

Kαι πώς θα μπορούσαν να μην; Ένα μικρό απόσπασμα από τον πρόλογο της έκδοσης δίνει πρόγευση:

«Εντάξει, ρίξτε τώρα μια ματιά στη σειρά πινάκων με τα πορτραίτα των Αμερικανών Προέδρων. Τι βλέπετε, εκεί; Γενειάδες, μακριές φαβορίτες, φαλάκρες και βλοσυρές εκφράσεις. Τι λείπει; Θα σου πω τι λείπει, κύριος – ένα χαμόγελο του φτερωτού Έρωτα, ένα πετάρισμα ψεύτικης βλεφαρίδας, ένα φίνο ντεκολτέ. Αν ένας αγρότης, ένας υπάλληλος, ένας στρατηγός, ένας Νότιος μπορεί να φτάσει στον Λευκό Οίκο, γιατί όχι μια κυρία…κι ακόμα καλύτερα, μια ΓΥΝΑΙΚΑ!

Έχουμε κατά νου μια ξεχωριστή υποψήφιο, και θέλουμε να σας δείξουμε τι θα συμβεί όταν ανασκουμπωθεί, προτάξει τα στήθη της και πάρει στα χέρια της τον έλεγχο της πολιτικής σκηνής…»

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε