Κόσμος

Η Τζέσικα Λανγκ εξερευνά την ιστορική διαδρομή του Αυτοκινητόδρομου 61

Ο Αυτοκινητόδρομος 61 - έμεινε στην ιστορία από τον Μπομπ Ντίλαν και το άλμπουμ του Highway 61 Revisited - ξεκινά στα καναδικά σύνορα, διέρχεται από οκτώ αμερικανικές πολιτείες και καταλήγει στη Νέα Ορλεάνη.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google

για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Η ηθοποιός Τζέσικα Λανγκ μεγάλωσε στη Μινεσότα, κάποτε έζησε στη Λουιζιάνα και ταξίδεψε αμέτρητες φορές μέσω του 1.400 μιλίων Highway 61.

Άρχισε να ενδιαφέρεται για τη φωτογραφική τέχνη, όταν παρακολούθησε μαθήματα στο κολέγιο και τώρα επανέρχεται εκ νέου στο τοπίο της διαδρομής, καθώς και στους ανθρώπους που ζουν σε αυτή.

Το φωτογραφικό λεύκωμα της βραβευμένης δύο φορές με Όσκαρ, ηθοποιού του Χόλιγουντ, Τζέσιγκα Λανγκ, με τίτλο “Highway 61” που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο PowerHouse αποτελεί ένα προσωπικό της ταξίδι στην πιο ιστορική διαδρομή της Αμερικής.

“Αυτές οι φωτογραφίες είναι ένα χρονικό του τι παραμένει και τι έχει εξαφανιστεί. Έχει μεγάλη μνήμη, Highway 61″ έγραψε η Τζέσικα Λανγκ στο σημείωμά της.

Οι 84 ασπρόμαυρες φωτογραφίες του βιβλίου τεκμηριώνουν όλη τη ζωή κατά μήκος του Αυτοκινητόδρομου 61, ο οποίος αρχικά είναι αυτοκινητόδρομος πολιτείας και στη συνέχεια στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής του διαπολιτειακός αυτοκινητόδρομος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής – από τα καναδικά σύνορα μέχρι τη Νέα Ορλεάνη, μια πόλη στην οποία η ηθοποιός έζησε για κάποιο χρονικό διάστημα. Γεννήθηκε στην πόλη Κλόκετ της Μινεσότα και ο Highway 61 ήταν μια κεντρική οδική αρτηρία για την οικογένειά της, αλλά στο βιβλίο καταγράφει επίσης τις αλλαγές που είδε.

“Είναι η ιστορία της κοινής μας εθνικής κληρονομιάς όπως την είδε μία από τις πιο ταλαντούχες καλλιτέχνες της γενιάς της ” αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Powerhouse Books.

Στη συλλογή περιλαμβάνονται εικόνες ενός παλιομοδίτικου μοτέλ, ενός παιδιού έξω από ένα κατάστημα με παγωτά, ενός ζευγαριού, μιας επαρχιακής έκθεσης και ενός γηπέδου.

Σε δήλωσή της η Τζέσικα Λανγκ τονίζει ότι “μεγάλα τμήματα του Αυτοκινητόδρομου 61 είναι κενά, εγκαταλελειμμένα, σαν να πενθούν για όσα εξαφανίστηκαν – οι πατρίδες, οι γειτονιές, τα οικογενειακά αγροκτήματα, τα εργοστάσια”.

Το “Highway 61” είναι το καινούριο βιβλίο της ηθοποιού που κυκλοφόρησε την 1η Οκτωβρίου. Το 2008 εκδόθηκε σε έναν τόμο η πρώτη συλλογή της με 50 φωτογραφίες και ακολούθησε το 2010 το “In Mexico” και το 2013 μία παιδική συλλογή με τίτλο “It’s About a Little Bird”.

Τα φωτογραφικά έργα της – ασπρόμαυρες μελέτες ανθρώπων και τοπίων έχουν παρουσιαστεί στο The George Eastman House, στο Πολυμεσικό Μουσείο Τέχνης της Μόσχας και στο Φεστιβάλ για την Τέχνη της Κινηματογραφίας- Camerimage στην Πολωνία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μάρκο Ρούμπιο: «Η Επιχείρηση Epic Fury τελείωσε»
Ο Ρούμπιο είπε ότι τα ζητήματα που αφορούν το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, συμπεριλαμβανομένου του αποθέματος εμπλουτισμένου ουρανίου υψηλού βαθμού, θα επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα Τύπου «James S. Brady» στο Λευκό Οίκο
Η Τεχεράνη διαψεύδει ότι επιτέθηκε στα ΗΑΕ και προειδοποιεί για «αποφασιστική αντίδραση» σε περίπτωση επιθέσεων στο Ιράν
Ο εκπρόσωπος του ιρανικού στρατού απέρριψε τις κατηγορίες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΑΕ ως «αβάσιμες», ενώ κατηγόρησε τα ΗΑΕ ότι επιτρέπουν στις αμερικανικές και ισραηλινές δυνάμεις να επιχειρούν από το έδαφός τους
Πύραυλος εκτοξεύεται από πλοίο κατά τη διάρκεια ασκήσεων του ιρανικού ναυτικού στον Κόλπο του Ομάν και στον Ινδικό Ωκεανό
Το Ιράν θεσπίζει νέο μηχανισμό κυριαρχίας για τη διέλευση πλοίων στα Στενά του Ορμούζ
Τα πλοία που σκοπεύουν να διέλθουν από τα Στενά του Ορμούζ, «αφού ειδοποιήσουν τις ιρανικές αρχές, πρέπει να λάβουν ένα ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο θα περιέχει πληροφορίες σχετικά με τους κανόνες κυκλοφορίας τους»
Πλοία στα Στενά του Ορμούζ κοντά στο Μπαντάρ Αμπάς, Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ:«Γυμνάζομαι τόσο πολύ, περίπου ένα λεπτό την ημέρα, αν είμαι τυχερός»
Ο Ντόναλντ Τραμπ καυχιέται συχνά για τη φυσική του κατάσταση, συγκρίνοντάς την με εκείνη του προκατόχου του, Τζο Μπάιντεν, ο οποίος αποσύρθηκε από την προεδρική κούρσα του 2024 λόγω προβλημάτων υγείας
Ντόναλντ Τραμπ