Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχαρίστησε εθελοντές που βοήθησαν τη Βρετανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας

βασίλισσα Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ ευχαρίστησε τους εκατομμύρια πολίτες που έσπευσαν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη Βρετανία, μεταξύ αυτών εκείνους που διένειμαν τρόφιμα, φάρμακα αλλά και προσέφεραν συντροφιά στις ευπαθείς ομάδες, που αναγκάστηκαν να μείνουν στο σπίτι για μήνες.

Η 94χρονη βασίλισσα συμμετείχε μαζί με τη δούκισσα της Κορνουάλης Καμίλα και τον σύζυγό της, πρίγκιπα διάδοχο Κάρολο, σε μια βιντεοκλήση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνάντησαν και ευχαρίστησαν τους εθελοντές από τη Βασιλική Υπηρεσία Εθελοντών (Royal Voluntary Service- RVS), η οποία βοήθησε στον συντονισμό της εθνικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

«Νομίζω ότι έχετε κάνει θαυμάσια δουλειά», είπε η Ελισάβετ σε πέντε εθελοντές, κατά τη διάρκεια της κλήσης. «Σας ευχαριστούμε όλους και όλους τους άλλους που εργάστηκαν ως εθελοντές. Η βοήθεια (που προσφέρατε) ήταν πολύ μεγάλη».

Η Καμίλα πρόσθεσε: «Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς».

Η κινητοποίηση

Το RVS βοήθησε στην κινητοποίηση των εθελοντών στην αρχή της πανδημίας και συνεργάστηκε με το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανέφερε πως η βασίλισσα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στα 12,7 εκατομμύρια ανθρώπους στη Βρετανία, που προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους από πέρυσι τον Μάρτιο.

Το Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε επίσης ότι η επίσημη παρέλαση για τα γενέθλια της βασίλισσας δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος, στην παραδοσιακή μορφή της, στο Λονδίνο. Εξετάζονται οι επιλογές για μια εναλλακτική παρέλαση στο κάστρο του Ούινδσορ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις