Κόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στη Σύνοδο για το κλίμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Νοέμβριο η Γλασκώβη αναμένεται να φιλοξενήσει την παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την κλιματική κρίση. Μάλιστα, στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχει η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ καθώς και εκατοντάδες παγκόσμιοι ηγέτες.

Ο Μπομπ Γουόρντ (Bob Ward), εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Ερευνών Grantham, δήλωσε στην Daily Telegraph για τη παρουσία της βασίλισσα Ελισάβετ στη Σύνοδο για την κλιματική κρίση: «Ο πρίγκιπας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι η “ισχυρή παρουσία” της βασιλικής οικογένειας είναι “απολύτως χρήσιμη”, καθώς θα δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολείται σοβαρά με την κλιματική αλλαγή».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στο συνέδριο, αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο Gareth Redmond-King, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Energy and Climate Intelligence Unit» του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στο συνέδριο δείχνει ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι χώρες θα αποχωρήσουν από τη διάσκεψη υιοθετώντας την Συμφωνία του Παρισιού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» – ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο ορατές από ποτέ. Η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ το καλοκαίρι ο πλανήτης υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασίες. Οι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι εργασίες της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά στην Ελβετία για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του
Ο Ζακ Μορέτι, ιδιοκτήτης του μπαρ όπου ξέσπασε πυρκαγιά την Πρωτοχρονιά στοιχίζοντας τη ζωή σε 41 ανθρώπους τέθηκε υπό κράτηση για ενδοοικογενειακή βία κατά της συζύγου του
Οι ιδιοκτήτες του μπαρ «Le Constellation» στο Κραν-Μοντάνα, ο Ζακ και η Τζέσικα Μορέτι μετά τη θανατηφόρα πυρκαγιά που ξέσπασε στο μπαρ «Le Constellation» κατά τη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς
Ο Τραμπ επιμένει ότι τα Στενά του Ορμούζ είναι πλέον αμερικανικό έδαφος – Νέες απειλές του Ιράν για όποια χώρα συμμετάσχει στον «οικονομικό πόλεμο» των ΗΠΑ
Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέβασε και πάλι χάρτη στον οποίο απεικονίζονται τα Στενά του Ορμούζ ως αμερικανικό έδαφος ενώ η Τεχεράνη χαρακτηρίζει εχθρό «οποιαδήποτε χώρα συμμετέχει στην εφαρμογή οικονομικών περιορισμών σε βάρος μας»
Ντόναλντ Τραμπ, Στενά Ορμούζ, Ιράν