Κόσμος

Η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας Κάρολος και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στη Σύνοδο για το κλίμα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το Νοέμβριο η Γλασκώβη αναμένεται να φιλοξενήσει την παγκόσμια Σύνοδος Κορυφής για την κλιματική κρίση. Μάλιστα, στη Σύνοδο αναμένεται να συμμετάσχει η βασίλισσα Ελισάβετ, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, η δούκισσα της Κορνουάλης, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ καθώς και εκατοντάδες παγκόσμιοι ηγέτες.

Ο Μπομπ Γουόρντ (Bob Ward), εκπρόσωπος του Ινστιτούτο Ερευνών Grantham, δήλωσε στην Daily Telegraph για τη παρουσία της βασίλισσα Ελισάβετ στη Σύνοδο για την κλιματική κρίση: «Ο πρίγκιπας Κάρολος, και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Άλλωστε ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός για την ευαισθησία του σε αυτά τα θέματα. Πιστεύω ότι η “ισχυρή παρουσία” της βασιλικής οικογένειας είναι “απολύτως χρήσιμη”, καθώς θα δείξει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ασχολείται σοβαρά με την κλιματική αλλαγή».

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο Δούκας του Κέιμπριτζ και ο πρίγκιπας Κάρολος αναμένεται να εκφωνήσουν ομιλίες στο συνέδριο, αναφέρει η Daily Telegraph.

Ο Gareth Redmond-King, επικεφαλής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Energy and Climate Intelligence Unit» του Ηνωμένου Βασιλείου, ανέφερε ότι η παρουσία της βασιλικής οικογένειας στο συνέδριο δείχνει ότι η Βρετανία κάνει ό,τι μπορεί για να διασφαλίσει ότι οι χώρες θα αποχωρήσουν από τη διάσκεψη υιοθετώντας την Συμφωνία του Παρισιού.

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι γνωστός ακτιβιστής για το περιβάλλον και τα τελευταία χρόνια έχει ενταχθεί στο πλευρό του γιου του Ουίλιαμ, ο οποίος έχει καθιερώσει το βραβείο «Earthshot Prize» – ένα βραβείο που αναγνωρίζει καινοτόμες περιβαλλοντικές λύσεις στις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο πλανήτης.

Η φετινή Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή θεωρείται από τις πιο κρίσιμες στην ιστορία του πλανήτη, καθώς οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής είναι περισσότερο ορατές από ποτέ. Η θερμοκρασία της γης έχει αυξηθεί αισθητά, ενώ το καλοκαίρι ο πλανήτης υπέφερε από καταστροφικές πυρκαγιές και ξηρασίες. Οι επιστήμονες παγκοσμίως προειδοποιούν ότι πρέπει να μειωθεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Οι εργασίες της Συνόδου για την Κλιματική Αλλαγή (COP26) θα διεξαχθούν από την 1η έως τις 5 Νοεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ινδοί δισεκατομμυριούχοι θέλουν να οικειοποιηθούν την διάσημη γειτονιά του Νότινγκ Χιλ - Κοινωνικές κατοικίες και σπίτια για υπηρέτες
Οι κάτοικοι της γειτονιάς έχουν απηυδήσει, αφού δεν μπορούν να τους σταματήσουν, με το ζευγάρι των Ινδών να τους απειλεί ότι εάν προκαλέσουν φασαρία, τα διαμερίσματα θα διατεθούν για «κοινωνική στέγαση»
Η ηθοποιός του Μπόλιγουντ Σονάμ Καπούρ, αριστερά, μαζί με τον σύζυγό της Ανάντ Αχούτζα
Βαθαίνει το ρήγμα Τραμπ – Νετανιάχου, λένε οι NYT: «Οι ΗΠΑ αφήνουν το Ισραήλ εκτός διαπραγματεύσεων με το Ιράν»
«Αγώνας δρόμου» από τους Ισραηλινούς για πληροφορίες, σύμφωνα με τους NYT - Οι φορές που οι ΗΠΑ «άδειασαν» τον ισραηλινό στρατό κατά τη διάρκεια της κοινής επιχείρησής τους κατά του Ιράν
Μπέντζαμιν Νετανιάχου / Ντόναλντ Τραμπ
Τουρκία: 13 συλλήψεις μελών του CHP – «Δεν θα επιτρέψουμε να κυβερνηθεί το κόμμα από διορισμένους επιτρόπους» λέει ο Οζγκιούρ Οζέλ
O Οζέλ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να αφήσει την αντιπολίτευση «χωρίς ηγέτη, χωρίς κόμμα και χωρίς επιλογή»
Ο πρόεδρος του CHP, Οζγκιούρ Οζέλ
Ιράν: «Οι ΗΠΑ σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις» – Σε «θέση μάχης» ο Τραμπ για νέες επιθέσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο
Στην Τεχεράνη ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του Πακιστάν - Τι αναφέρουν αμερικανικά μέσα για τις νέες απειλές Τραμπ και τα σχέδιά του για νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν
Γυναίκα περπατάει στην Τεχεράνη