Κόσμος

Η Βουλγαρία απέλασε Ρώσο διπλωμάτη με την κατηγορία της κατασκοπείας

Το υπουργείο Εξωτερικών στην Βουλγαρία ανακοίνωσε ότι έδωσε διορία 72 ωρών σε έναν Ρώσο διπλωμάτη να εγκαταλείψει την χώρα αφότου οι εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι διενεργούσε κατασκοπεία από το 2017.

«Ο Ρώσος διπλωμάτης που χαρακτηρίσθηκε ανεπιθύμητο πρόσωπο, πρέπει να εγκαταλείψει την Βουλγαρία εντός 72 ωρών» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου ενημέρωσε την ρωσική πρεσβεία στην Σόφια για την απόφαση αυτή

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εισαγγελικές αρχές αναφέρεται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης προσπαθούσε να αποσπάσει ευαίσθητες στρατιωτικές πληροφορίες, μεταξύ των οποίων και τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων που είχαν αναπτυχθεί στην Βουλγαρία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, κατά την διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων στις οποίες συμμετείχαν.

Τι απαντά η Ρωσία

Η ρωσική πρεσβεία στην Σόφια ανακοίνωσε σήμερα ότι η απέλαση Ρώσου διπλωμάτη από την Βουλγαρία για διενέργεια κατασκοπείας είναι «αβάσιμη» και η Μόσχα διατηρεί το δικαίωμα να δώσει την δική της απάντηση.

Σε ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας στην Σόφια, η οποία αναρτήθηκε στο Facebook, αναφέρεται ότι ο Ρώσος διπλωμάτης που απελάθηκε ήταν ο στρατιωτικός ακόλουθος της ρωσικής πρεσβείας

Ο Ρώσος πρέσβης στην Βουλγαρία, Ανατόλι Μακάροφ, δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι «η νότα του υπουργείου Εξωτερικών της Βουλγαρίας.. μας επιδόθηκε χωρίς πρόσθετα σχόλια. Μας κοινοποίησαν ότι πρέπει να εγκαταλείψει την χώρα εντός 72 ωρών. Η κατάσταση δείχνει παράλογη. Η ρωσική πλευρά διατηρεί το δικαίωμα για απαντητικές ενέργειες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η τραγική ιστορία του 15χρονου που πέθανε από σκληρά challenges στο ίντερνετ: «Τον βασάνιζαν για 50 ημέρες» λέει ο πατέρας του
Ο 15χρονος πέθανε λόγω του blackout challenge, δηλαδή ασφυξίας στον εαυτό του για να νιώσει μία σύντομη ζάλη - «Αν ήξερα όλα αυτά που ξέρω σήμερα, ο Χριστόφορός μου θα ήταν παρών» λέει ο πατέρας του παιδιού
15χρονος
Πώς ο Τραμπ πέρασε μέσα σε 24 ώρες από το να απειλεί με εξόντωση το Ιράν στο να συμφωνήσει σε εκεχειρία 2 εβδομάδων
O Τραμπ ενδέχεται να έκανε πίσω εξαιτίας μιας απλής πραγματικότητας: H κλιμάκωση θα μπορούσε να εμπλέξει τις ΗΠΑ σε έναν «ατέρμονο πόλεμο», όπως εκείνους που ταλαιπώρησαν τους προκατόχους του
Ντόναλντ Τραμπ 6