Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

Η Βουλγαρία μπορεί να γίνει σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό

Η Βουλγαρία μπορεί να γίνει σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου στην Ευρώπη, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό

Σημαντικός παραγωγός φυσικού αερίου στην Ευρώπη μπορεί να καταστεί η Βουλγαρία, σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, Μπόικο Μπορίσοφ.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων “Novinite”, ο επικεφαλής του κεντροδεξιού κόμματος GERB δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους, ότι το οικόπεδο “Khan Asparuh” συνιστά ένα πολύ μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προσθέτοντας ότι η θέση της Βουλγαρίας θα πρέπει να προστατευθεί, εξασφαλίζοντας την είσπραξη περισσότερων χρημάτων από τα τέλη και τη μεταφορά φυσικού αερίου.

Ο κ. Μπορίσοφ επεσήμανε ότι το GERB θεωρεί προτεραιότητα τη διαμόρφωση σαφών θέσεων για διάφορα ενεργειακά θέματα, προσθέτοντας ότι το κόμμα του επέμεινε στην εφαρμογή του Τρίτου Ενεργειακού Πακέτου της ΕΕ, σε ό,τι αφορά τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου South Stream, έτσι ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο ο αγωγός να μεταφέρει μόνο ρωσικό φυσικό αέριο.

“Είναι το ίδιο, σαν να λέμε, ότι μόνο βουλγαρικά και τουρκικά φορτηγά μπορούν να διέρχονται από έναν συγκεκριμένο αυτοκινητόδρομο. Γιατί να μην επιτρέπεται η διέλευση και στα οχήματα από την Ελλάδα ή την ΠΓΔΜ;” διερωτήθηκε.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατηγόρησε την νυν κυβέρνηση για πολύ συχνή αλλαγή θέσεων, σημειώνοντας ότι άλλα λέει στο εσωτερικό της χώρας και άλλα στις Βρυξέλλες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άνοιγμα των βουλγαρικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην ιαπωνική αγορά

Βουλγαρία: Προετοιμασίες δημοπρασίας κρατικών ομολόγων για την αναχρηματοδότηση χρέους

Βουλγαρία: Ενίσχυση της υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε