Κυριακή, 19 Μαΐ
20oC Αθήνα

Βουλγαρία: Ενίσχυση της υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Βουλγαρία: Ενίσχυση της υποστήριξης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης

Περισσότερα κεφάλαια για τη Βουλγαρία προτίθεται να δεσμεύσει το 2015 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Τις προθέσεις του διεθνούς χρηματοπιστωτικού οργανισμού γνωστοποίησε, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Expert.bg, που αναδημοσιεύει το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόσεν Πλεβνέλιεφ, μετά τη συνάντηση που είχε στο Λονδίνο με τον πρόεδρο της EBRD, Σούμα Κακραμπάρτι.

Η νέα στρατηγική της EBRD για τη Βουλγαρία θα έχει στόχο την επίτευξη προόδου σε μία σειρά πολιτικών, που περιλαμβάνουν τις δημόσιες συμβάσεις, την αποτελεσματική υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τη διαφοροποίηση του ενεργειακού εφοδιασμού της χώρας, την παραγωγή τροφίμων και τη διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η Τράπεζα προτίθεται, επίσης, να ενισχύσει το βουλγαρικό Ταμείο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση (FLAG), το οποίο παρέχει βοήθεια στους δήμους, υποστηρίζοντας την υλοποίηση έργων σε τοπικό επίπεδο.

Τα κεφάλαια που η EBRD διαθέτει για τη Βουλγαρία ανέρχονται, την τρέχουσα περίοδο, μεταξύ 200 και 250 εκατ. λέβα (102,26-127,8 εκατ. ευρώ).

Κατά την επίσκεψή του στην EBRD, ο κ. Πλεβνέλιεφ συναντήθηκε με περισσότερους από 20 Βούλγαρους, οι οποίοι εργάζονται σε διάφορους τομείς των θεσμικών οργάνων της Τράπεζας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βουλγαρία: Στο 12,9% η ανεργία το 2013

Στις 25 Μαΐου οι ευρωεκλογές στη Βουλγαρία

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε