Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Η Βραζιλία κλείνει τα σύνορα σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία

Η Βραζιλία κλείνει τα σύνορα σε Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία

Την απόφασή να κλείσει τα σύνορά της για ταξιδιώτες από Ευρώπη, Αυστραλία και Ασία ανακοίνωσε η Βραζιλία. Το μέτρο, που λαμβάνεται στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού του κορονοϊού, θα τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα.

Ακολουθώντας τα βήματα του Ντόναλντ Τραμπ, η κυβέρνηση του Ζαΐρ Μπολσονάρο στη Βραζιλία αποφάσισε να κλείσει τα σύνορά της για έναν μήνα. Η απαγόρευση αφορά επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, δηλαδή από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισλανδία, τη Νορβηγία και την Ελβετία καθώς επίσης και από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, την Αυστραλία και τη Μαλαισία, αν δεν είναι μόνιμοι κάτοικοι της Βραζιλίας ή δεν έχουν σοβαρούς επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους να μπουν στη βραζιλιάνικη επικράτεια, διευκρινίζεται σε κοινή υπουργική απόφαση.

Click4more Σε καραντίνα όλη η Καλιφόρνια! Με κορονοϊό δυο παίκτες των Λέικερς

Ο υπουργός Υγείας Λουίς Ενχίκε Μαντέτα δήλωσε χθες ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται «μαζικά» στις περισσότερες περιοχές της Βραζιλίας και προέβλεψε ότι η εικόνα θα γίνει πιο καθαρή την προσεχή εβδομάδα.

Η Βραζιλία κατέγραψε τον έβδομο θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού χθες Πέμπτη (19.03.2020), ενώ νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων πλέον έχει αυξηθεί σε 621, ή κατά 193 από την προηγουμένη.

Ο πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο οποίος μέχρι πρότινος προτιμούσε να υποβαθμίζει την κρίση και μίλαγε περί «υστερίας», σημείωσε χθες πως περιμένει η πανδημία να φθάσει στην κορύφωσή της στη χώρα του σε τρεις ως τέσσερις μήνες και πρόσθεσε πως προβλέπει πως η κατάσταση θα εξομαλυνθεί σε έξι ως επτά μήνες.

Απευθυνόμενος στους πολίτες της χώρας του με βίντεο που αναμεταδιδόταν απευθείας από το Facebook, ο ακροδεξιός πολιτικός διαβεβαίωσε πως η κυβέρνησή του λαμβάνει μέτρα, ενώ επέμεινε στο ότι ο δικός του ρόλος δεν είναι να πανικοβάλλει τον κόσμο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις