Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε καραντίνα όλη η Καλιφόρνια! Με κορονοϊό δυο παίκτες των Λέικερς

Σε καραντίνα όλη η Καλιφόρνια! Με κορονοϊό δυο παίκτες των Λέικερς

Ολόκληρη η πολιτεία της Καλιφόρνια με τους 40 εκατομμύρια κατοίκους τέθηκε εδώ και μερικές ώρες σε καραντίνα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση της επιδημίας που προκαλεί ο κορονοϊός. Το μέτρο ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσομ.

Τα νέα πως η Καλιφόρνια τίθεται σε καραντίνα ακολουθούν την ανάλογη ανακοίνωση από τον δήμαρχο του Λος Άντζελες μετά τον εντοπισμό δυο παικτών των Λέικερς με κορονοϊό.

Click4more Κορονοϊός: «Θερίζει ζωές» στην Γαλλία! Δραματική η κατάσταση και στην Ιταλία

«Είναι καιρός όλοι μας, ως πρόσωπα και ως κοινότητα, να αναγνωρίσουμε πως πρέπει να κάνουμε περισσότερα» για να σταματήσει η εξάπλωση της ασθένειας COVID-19», τόνισε ο Νιούσομ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Η αλληλεξάρτηση των Καλιφορνέζων κάνει αναγκαίο να διατάξουμε τον κόσμο να παραμείνει στα σπίτια του σε ολόκληρη την πολιτεία. Αυτή η οδηγία τίθεται σε ισχύ απόψε», σημείωσε ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια.

Το ίδιο μέτρο είχε ανακοινώσει λίγη ώρα νωρίτερα ο δήμαρχος του Λος Άντζελες Έρικ Γκαρσέτι, «για να σωθούν ζωές», καθώς ο ιός SARS-CoV-2 συνεχίζει να εξαπλώνεται, με τους Λος Άντζελες Λέικερς να επιβεβαιώνουν ότι δύο παίκτες της έχουν μολυνθεί.

Η ομάδα δεν έκανε γνωστά τα ονόματα των παικτών της που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Και οι δυο δεν έχουν συμπτώματα, βρίσκονται σε καραντίνα και παρακολουθούνται από τους γιατρούς της ομάδας, ανέφερε η ανακοίνωση των «λιμνανθρώπων».

Click4more Κορονοϊός: Κάνουν το… τεστ οι Λέικερς και μπαίνουν σε καραντίνα!

Οι Λέικερς προέτρεψαν τους παίκτες τους να κάνουν το τεστ για κορονοϊό αφού τέσσερις παίκτες των Μπρούκλιν Νετς (με τους οποίους οι Λέικερς είχαν παίξει στις 10 Μαρτίου) νόσησαν.

Τουλάχιστον 12.260 άνθρωποι στις ΗΠΑ έχει διαγνωστεί πως μολύνθηκαν και τουλάχιστον 200 πεθάνει από την ασθένεια COVID-19, οι περισσότεροι στην πολιτεία Ουάσινγκτον και στη Νέα Υόρκη.

Νέα κρούσματα στο Μεξικό και διαπραγματεύσεις στα σύνορα

Τα 164 έφτασαν τα κρούσματα κορονοϊού στο Μεξικό, από τα 118 μια μέρα νωρίτερα. Χθες σημειώθηκε και ο πρώτος θάνατος στη χώρα.

Οι κυβερνήσεις του Μεξικού και των ΗΠΑ συζητούν την επιβολή ταξιδιωτικών περιορισμών στην προσπάθεια ανάσχεσης της εξάπλωσης της πανδημίας, ανέφερε παράλληλα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Click4more Ιταλία: Με μια λέξη… δράμα! Ζητούν ενίσχυση των δυνάμεων του στρατού

Δύο πηγές προσκείμενες στην αμερικανική κυβέρνηση δήλωσαν πως οι περιορισμοί ίσως επιβληθούν από σήμερα Παρασκευή και θα είναι παρόμοιοι με αυτούς που τέθηκαν εφαρμογή στα σύνορα των ΗΠΑ με τον Καναδά.

Ο Πομπέο εξήγησε ότι συζητά με τον μεξικανό ομόλογό του Μαρσέλο Εμπράρδ «ισορροπημένα» μέτρα, τα οποία «θα προστατεύουν τους πολίτες μας από την περαιτέρω διάδοση» του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19, αλλά παράλληλα και το διμερές εμπόριο. «Μαζί, μπορούμε να μειώσουμε τους κινδύνους για τη δημόσια υγεία και να δώσουμε προτεραιότητα» στη συνέχιση «των σημαντικών εμπορικών συναλλαγών μας», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες και από Los Angeles Times

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις