Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Βραζιλία θρηνεί άλλους 1.311 νεκρούς κι ο (θετικός) Μπολσονάρο κάνει βόλτα με μηχανή

Η Βραζιλία θρηνεί άλλους 1.311 νεκρούς κι ο (θετικός) Μπολσονάρο κάνει βόλτα με μηχανή

Αδιανόητα επικίνδυνος ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, δίνει για άλλη μια φορά το… κακό παράδειγμα στη Βραζιλία.

Την ημέρα που η Βραζιλία θρηνεί ακόμη 1.311 θανάτους σε 24 ώρες και 59.961 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, ο Ζαΐρ Μπολσονάρο, ο πρόεδρος της χώρας εμφανίζεται να κάνει βόλτα με τη μηχανή του, χωρίς μάσκα ενώ είναι θετικός στον κορονοϊό και να μιλά με κόσμο!

Και αυτό ενώ χθες η Βραζιλία κατέγραψε ένα νέο θλιβερό ρεκόρ με σχεδόν 68.000 μολύνσεις μέσα σε μια μέρα. Πλέον, ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 84.000 ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί πλησιάζουν πλέον τα 2,3 εκατομμύρια.

Click4more Χωρίς έλεος σκοτώνει ο κορονοϊός στις ΗΠΑ: 1.225 νεκροί, 76.500 κρούσματα σε μια μέρα

Μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας στη Βραζιλία θεωρεί τα επίσημα δεδομένα πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα, διότι δεν γίνεται επαρκής αριθμός εργαστηριακών εξετάσεων ώστε να υπάρξει ακριβής εικόνα της κατάστασης.

Και ο Μπολσονάρο στον… κόσμο του

Και ενώ η χώρα του γονατίζει καθημερινά από την εξάπλωση της επιδημίας, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐρ Μπολσονάρο, ένα από τα… κρούσματα στη Βραζιλία, εμφανίστηκε την Πέμπτη (23.07.2020) να κάνει βόλτα με μοτοσικλέτα, να μιλάει με κόσμο και όλα αυτά χωρίς να φοράει μάσκα. Χωρίς δηλαδή, ο πρόεδρος της χώρας, δεν προστατεύει όχι τον εαυτό του, αλλά ούτε τους πολίτες για τους οποίους (υποτίθεται) είναι υπεύθυνος.

Ο Μπολσονάρο έχει «συλληφθεί» από τον φωτογραφικό φακό να συνομιλεί με εργαζόμενους στην καθαριότητα (που επίσης δεν φορούν μάσκα), κοντά στην προεδρική κατοικία στη Μπραζίλια.



Σε άλλο στιγμιότυπο, ο πρόεδρος φοράει κράνος, αλλά με ανοικτή τη ζελατίνα, καθώς χαιρετά από κάποια απόσταση δύο εργαζόμενους στην αποκομιδή των απορριμμάτων κοντά στο μέγαρο Αλβοράντα, την επίσημη κατοικία του στην Μπραζίλια, όπου υποτίθεται παραμένει σε καραντίνα αφότου έγινε η διάγνωση της μόλυνσής του.

Φυσικά, οι φωτογραφίες μεταδόθηκαν αμέσως.

Ο 65χρονος Μπολσονάρο ανακοίνωσε στις 7 Ιουλίου ότι έχει προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Προχθές Τετάρτη, ενημέρωσε ότι με βάση τα αποτελέσματα νεότερου τεστ στο οποίο υποβλήθηκε, είναι ακόμη φορέας.

Ερωτηθείσα σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η γραμματεία επικοινωνίας και ενημέρωσης στο Πλανάλτο, τη βραζιλιάνικη προεδρία, περιορίστηκε να απαντήσει «δεν θα κάνει κανένα σχόλιο».

Σε post που έκανε νωρίτερα στο Facebook, ο Μπολσονάρο υποστήριξε ότι αισθάνεται «πολύ καλά», αλλά «κάπως στρεσαρισμένος εξαιτίας του εγκλεισμού» του. Ίσως γι’ αυτό αποφάσισε να βγει βόλτα με τη μηχανή του, χωρίς μάσκα…

Click4more Θετικός για τρίτη φορά στον κορονοϊό ο Μπολσονάρο

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, πρώην αξιωματικός των αλεξιπτωτιστών, ακροδεξιός, νοσταλγός της χούντας, υποβαθμίζει συχνά τη βαρύτητα της πανδημίας του κορονοϊού κι έχει χαρακτηρίσει επανειλημμένα την COVID-19 «γριπούλα». Επέκρινε εξαρχής την καραντίνα που επέβαλαν οι κυβερνήτες των πολιτειών, επιμένοντας ότι δεν πρέπει να υποστεί πλήγμα η εθνική οικονομία.

«Ανησυχούμε για τις ζωές των πολιτών, όμως οι παράπλευρες απώλειες αυτής της πολιτικής, της επιβολής περιορισμών, «θα είναι περισσότερες από όσους θα σκοτώσει ο ιός», επαναλαμβάνει.

Βουλευτής της αντιπολίτευσης στην τοπική Βουλή στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Μαρσέλο Φρέισο, στηλίτευσε με έντονο τρόπο τη συμπεριφορά του αρχηγού του κράτους. Η βόλτα με τη μοτοσικλέτα αποτυπώνει την «τερατωδία» του, δείχνει ποιος είναι ο Μπολσονάρο και πόσο απόλυτη είναι η «περιφρόνησή του για τη ζωή των Βραζιλιάνων», έγραψε στο Twitter.

Αφότου προσβλήθηκε, ο Μπολσονάρο, ο οποίος συνεχίζει να εργάζεται κυρίως μέσω βιντεοδιασκέψεων, συνηθίζει να κάνει περιπάτους στους κήπους του Αλβοράντα. Ενίοτε συζητά με οπαδούς του που πάνε να τον χαιρετίσουν, τηρώντας απόσταση ασφαλείας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις