Κόσμος

Η Βραζιλία βάζει τέλος στην υποχρεωτική μάσκα σε αεροδρόμια και πτήσεις

Ο εθνικός εποπτικός φορέας του υγειονομικού τομέα στη Βραζιλία (ANVISA) ήρε την Τετάρτη (17.08.2022) το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα αεροδρόμια και στις πτήσεις, λόγω της βελτίωσης της κατάστασης ως προς την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Πάντως ο υγειονομικός φορέας της Βραζιλίας σημείωσε πως συνεχίζει να συνιστά τη χρήση μάσκας και της λεγόμενης κοινωνικής απόστασης, που χαρακτηρίζει αποτελεσματικά μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Τον Μάιο, ο ANVISA ενέκρινε την επανέναρξη της διανομής γευμάτων, καθώς και την αξιοποίηση της πλήρους χωρητικότητας των αεροσκαφών, όμως διατήρησε την υποχρεωτικότητα της χρήσης μασκών στις πτήσεις και σε χώρους των αεροδρομίων.

Με βάση τα επίσημα δεδομένα του υπουργείου Υγείας, η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ. Ως προχθές Τρίτη, ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 είχε φθάσει τους 682.010 επί συνόλου 34,2 εκατ. μολύνσεων από τον SARS-CoV-2. Ο μέσος όρος θανάτων ημερησίως την τελευταία εβδομάδα βρίσκεται στους 176.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές στιγμές σε τσίρκο στη Βραζιλία - Γυναίκα ακροβάτης που κρεμόνταν από τα μαλλιά της έπεσε στο κενό
Ο υπεύθυνος του τσίρκου Circo Robatiny στο οποίο εργαζόταν η ακροβάτης έριξε τις ευθύνες για το περιστατικό της πτώσης στην Ντίας και όχι σε βλάβη του εξοπλισμού
Ακροβάτης πέφτει στο κενό
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η Μελάνια έφτασαν στην Βρετανία – Την Τετάρτη θα συναντηθούν με τον Κάρολο
Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ έχει προσκληθεί από τον βασιλιά Κάρολο και, όπως ορίζει το πρωτόκολλο για κάθε επίσημη κρατική επίσκεψη, θα φιλοξενηθεί στο Κάστρο του Ουίνδσορ
Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια
Πρίγκιπας Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ στο ντοκιμαντέρ για τα 70 χρόνια της Disneyland – Αποκλειστικό μήνυμα και προσωπικές αναμνήσεις
Στο τρέιλερ, ο πρίγκιπας Χάρι αναφέρεται στο Space Mountain, το οποίο, όπως λέει, ήταν ένα από τα αγαπημένα του παιχνίδια στο πάρκο ενώ η Μέγκαν Μαρκλ προσθέτει: «Εξακολουθεί να είναι ένα από τα αγαπημένα σου»
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι