Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Η Βρετανία ανοίγει ξανά την πρεσβεία της στο Κίεβο

Η Βρετανία ανοίγει ξανά την πρεσβεία της στο Κίεβο

Η Βρετανία θα ανοίξει και πάλι την πρεσβεία της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, καθώς βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας. Την παραπάνω ανακοίνωση έκανε ο Μπόρις Τζόνσον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί. 

Ο Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι διπλωματική αποστολή θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες της στο Κίεβο τον ερχόμενο μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η Βρετανία μετέφερε την πρεσβεία της στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία τον Φεβρουάριο λίγο μετά την έναρξη του πολέμου και στις αρχές Μαρτίου η πρέσβυς Μελίντα Σίμονς είχε φύγει από την χώρα λόγω της “σοβαρής κατάστασης ασφαλείας”.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την αναπάντεχη επίσκεψη του Μπόρις Τζόνσον στο Κίεβο, για να συναντηθεί με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Ταυτόχρονα διπλωμάτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιστρέφουν στην ουκρανική πρωτεύουσα έπειτα από μια βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων που προετοίμαζαν επίθεση.

Ο Τζόνσον έκανε την ανακοίνωση για το εκ νέου άνοιγμα της πρεσβείας της χώρας του στο Κίεβο στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Νέο Δελχί, όπου βρίσκεται για συνομιλίες με τον ινδό ομόλογό του Ναρέντρα Μόντι.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις