Κόσμος

Η Βρετανία κηρύσσει “πόλεμο” στη Ρωσία – Κάμερον: Η δολοφονία Λιτβινένκο διατάχθηκε από τη Ρωσία

Η δολοφονία του πρώην πράκτορα των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών Αλεξάντρ Λιτβινένκο "διατάχθηκε από ένα κράτος", δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον, μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ενός Βρετανού δικαστή που εμπλέκει στην υπόθεση τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει αυτό που ανέκαθεν πιστεύαμε και αυτό που πίστευε η προηγούμενη κυβέρνηση των Εργατικών, την εποχή που διαπράχθηκε αυτή η αποκρουστική δολοφονία, δηλαδή ότι είχε διαταχθεί από ένα κράτος”, είπε ο Κάμερον μιλώντας σε βρετανικά τηλεοπτικά κανάλια από το Νταβός της Ελβετίας.

“Για αυτό η προηγούμενη κυβέρνηση είχε αποφασίσει να απελάσει Ρώσους διπλωμάτες , να εκδόσει εντάλματα σύλληψης και να αρνηθεί να συνεργαστεί με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών, μέτρα που ισχύουν και τώρα”, πρόσθεσε.

“Σήμερα, προσθέσαμε (σε αυτά τα μέτρα) το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων και θα συσκεφθούμε και πάλι με τις δικαστικές αρχές για να δούμε τι μπορεί να γίνει”, εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι παγώνει τα περιουσιακά στοιχεία των δύο φερόμενων ως δραστών της δολοφονίας, του Αντρέι Λουγκοβόι και του Ντμίτρι Κόβτουν.

“Αντιδράσαμε σε αυτό το σοκαριστικό γεγονός πριν από χρόνια και θα ενισχύσουμε και άλλο την δράση μας σήμερα”, κατέληξε ο Κάμερον.
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φρίκη στην Βρετανία: Άντρας εμμονικός με τον Χάνιμπαλ δολοφόνησε και διαμέλισε την γειτόνισσά του – «Θα την είχε φάει»
Ο 48χρονος Καρλ Χάτσινγκς, δήλωσε ένοχος για φόνο και έδωσε στην αστυνομία έναν χάρτη για να βρει τα λείψανά της Τζούλι Μπάκλεϊ, μέσα σε ρηχό τάφο στο Κέιμπριτζσαϊρ
Αστυνομία
Εφιάλτης το ταξίδι δύο γυναικών στο Πακιστάν: Έπεσαν θύματα απαγωγής, βασανιστηρίων και βιασμού – Τέσσερις συλλήψεις
Οι δύο γυναίκες επισκέφθηκαν το Πακιστάν, κατόπιν πρόσκλησης ενός άνδρα που είχαν γνωρίσει στη Σιγκαπούρη, με τον οποίο αποφάσισαν να ξεκινήσουν μαζί μια επιχείρηση κρυπτονομισμάτων
Πακιστάν
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft