Κόσμος

Η Βρετανία σχεδιάζει να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο

«Απαίσια κατάσταση» επικρατεί στη Γάζα, ανέφερε ο Κιρ Στάρμερ στο υπουργικό συμβούλιο

Να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο σχεδιάζει η Βρετανία, εκτός αν το Ισραήλ εκπληρώσει τους όρους, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κιρ Στάρμερ την Τρίτη (29.07.2025).

Η Βρετανία θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο, εκτός εάν η Κυβέρνηση του Ισραήλ λάβει ουσιαστικά μέτρα για να τερματίσει την «απαίσια κατάσταση» στη Γάζα και εκπληρώσει άλλους όρους, ανέφερε ο Κιρ Στάρμερ στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση.

«Είπε ότι το ΗΒ θα αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης τον Σεπτέμβριο, πριν την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, εκτός εάν η ισραηλινή κυβέρνηση λάβει ουσιαστικά μέτρα για να τερματίσει την «απαίσια κατάσταση» στη Γάζα, πετύχει κατάπαυση του πυρός, καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξουν προσαρτήσεις στη Δυτική Όχθη και δεσμευτεί για μια μακροχρόνια ειρηνευτική διαδικασία που θα οδηγήσει στη Λύση των Δύο Κρατών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ισοδύναμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και ότι οι απαιτήσεις μας από τη Χαμάς παραμένουν, να απελευθερώσει όλους τους ομήρους, να υπογράψει κατάπαυση του πυρός, να αποδεχθεί ότι δεν θα παίξει κανένα ρόλο στην κυβέρνηση της Γάζας και να αφοπλισθεί».

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η δεύτερη χώρα της Ομάδας των Επτά (G7), μετά τη Γαλλία, που θα αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος τον Σεπτέμβριο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέες ακυρώσεις πτήσεων στο Χίθροου μία ημέρα μετά το χάος σε πολλά αεροδρόμια λόγω τεχνικού προβλήματος
Τουλάχιστον 16 πτήσεις - μεταξύ των οποίων αυτές με προορισμό τις Βρυξέλλες και το Τορόντο και αυτές που αναμένονταν από τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο - ακυρώθηκαν σήμερα
Αεροδρόμιο Χίθροου
Επίθεση του προέδρου της Κνεσέτ σε Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο για την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους – «Χτίστε το στο Λονδίνο ή στο Παρίσι»
Με σφοδρότητα επιτέθηκε ο πρόεδρος της Κνεσέτ κατά των δυτικών χωρών σε διάσκεψη στη Γενεύη, σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post
Ο πρόεδρος την Κνεσέτ, Αμίρ Οχάνα 1
Μυστήριο με πορτοκαλί φιγούρα κοντά στο κελί του Τζέφρι Επστάιν τη νύχτα του θανάτου του - Καταγράφηκε σε βίντεο
Η υπόθεση του θανάτου του καταδικασμένου παιδόφιλου Τζέφρι Επστάιν - που βρέθηκε νεκρός στο κελί του - παραμένει γεμάτη μυστήριο - Νέα στοιχεία ρίχνουν φως σε ανεξήγητα περιστατικά
Ο Τζέφρι Επστάιν 2