Κόσμος

Η Χεζμπολάχ κατηγορεί το Ισραήλ πως παραβιάζει την εκεχειρία

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το έδαφός μας και τον λαό μας»
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Χεζμπολάχ δήλωσε σήμερα (26/04/2026) ότι θα συνεχίσει να απαντά στις “παραβιάσεις” της εκεχειρίας από το Ισραήλ.

Παράλληλα η Χεζμπολάχ καταφέρεται κατά του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, σύμφωνα με τις οποίες το φιλοϊρανικό κίνημα θέτει σε κίνδυνο την κατάπαυση του πυρός.

Σε ανακοίνωση, η Χεζμπολάχ δήλωσε ότι οι επιθέσεις της κατά των ισραηλινών στόχων στον Λίβανο και στο Ισραήλ ήταν μια “μόνιμη απάντηση στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της εκεχειρίας από τον εχθρό ήδη από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της προσωρινής εκεχειρίας”.

Οι παραβιάσεις αυτές “θα βρουν απέναντί τους την απάντηση και την αντίσταση” της Χεζμπολάχ που είναι “έτοιμη να υπερασπιστεί το έδαφός της και τον λαό της”, προσθέτει σε ανακοίνωση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ανάλυση CNN: Το Ιράν κρύβει σε υπόγειες εγκαταστάσεις το εμπλουτισμένο ουράνιο – Νάρκες και εκρηκτικά εμποδίζουν κάθε πρόσβαση
Παραμένει ασαφές ποιος θα μπορούσε να αναλάβει μια ενδεχόμενα επικίνδυνη επιχείρηση απομάκρυνσης ή καταστροφής του υλικού, ενώ το Ιράν και ο Λευκός Οίκος δεν έχουν προς το παρόν σχολιάσει
Η πυρηνική εγκατάσταση του Ιράν στην περιοχή Ισφαχάν