Κόσμος

Η Υεμένη “σκοτώνει” τα παιδιά της! Θερίζει ο υποσιτισμός

Τα στοιχεία της οργάνωσης Save the Children σοκάρουν. Χιλιάδες παιδιά, κάτω των πέντε ετών, έχουν πεθάνει στην Υεμένη τα τελευταία τρία χρόνια εξαιτίας του πολέμου.

Η ΜΚΟ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία περίπου 85.000 παιδιά στην Υεμένη, κάτω των πέντε ετών, πιθανόν να έχουν πεθάνει από οξύ υποσιτισμό τα τρία και πλέον χρόνια (2015 -2018) που διαρκεί ο πόλεμος.

Ο αριθμός αυτός είναι αντίστοιχος με ολόκληρο τον παιδικό πληθυσμό κάτω των πέντε ετών στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Βρετανίας, το Μπέρμιγχαμ, προσθέτει η οργάνωση.

[read4more]

Τα Ηνωμένα Έθνη προειδοποίησαν τον περασμένο μήνα ότι έως και 14 εκατομμύρια Υεμενίτες βρίσκονται στο κατώφλι του λιμού.

Ο Οργανισμός επιδιώκει την επανέναρξη των συνομιλιών για τον τερματισμό του τριετούς πολέμου, ο οποίος έχει προκαλέσει την χειρότερη ανθρωπιστική κρίση.

Η Υεμένη έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στον πόλεμο, που κλιμακώθηκε το 2015 όταν η υπό την Σαουδική Αραβία συμμαχία ξεκίνησε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του κινήματος των ανταρτών Χούτι, κάτι που οδήγησε τον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι να διαφύγει στο εξωτερικό.

Η αύξηση στις τιμές των τροφίμων και η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ως αποτέλεσμα του εμφυλίου έχουν εκθέσει όλο και περισσότερες οικογένειες στον κίνδυνο της έλλειψης τροφίμων.

Η φιλανθρωπική οργάνωση η οποία εδρεύει στη Βρετανία κατηγορεί τον αποκλεισμό για αυτό το φαινόμενο. Η Save the Children ποστηρίζει ότι με βάση έρευνές της αν δεν αντιμετωπιστεί ο οξύς υποσιτισμός, περίπου το 20-30% των παιδιών θα πεθαίνουν κάθε χρόνο.

“Για κάθε παιδί που σκοτώνεται από βόμβες και σφαίρες, δεκάδες άλλα λιμοκτονούν μέχρι θανάτου και αυτό είναι πλήρως αποτρέψιμο”, λέει ο διευθυντής της οργάνωσης στην Υεμένη Τάμερ Κιρόλος.

Ο ίδιος προειδοποιεί ότι οι ζωές περίπου 150.000 παιδιών κινδυνεύουν στην πόλη Χουντάιντα όπου υπάρχει “δραματική αύξηση” των αεροπορικών επιδρομών πάνω από την πόλη τις τελευταίες εβδομάδες.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ «βλέπει» συμφωνία με το Ιράν το Σαββατοκύριακο – «Συμβαίνουν πολλά καλά και αυτό περιλαμβάνει και τον Λίβανο»
Στις πρώτες του δηλώσεις στις κάμερες μετά το άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε εκ νέου την αισιοδοξία του για τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με το Ιράν
Ντόναλντ Τραμπ
Η 34χρονη Έιμι Έσκριτζ είναι η 11η στη λίστα με τους νεκρούς επιστήμονες στις ΗΠΑ - Αυτοπυροβολισμός η αιτία θανάτου της
Τουλάχιστον 10 επιστήμονες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι, με πρόσβαση σε ευαίσθητα προγράμματα πυρηνικής και διαστημικής τεχνολογίας, έχουν πεθάνει ή αγνοούνται υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες από το 2023
Η 11η επιστήμονας
IDF: Το Ιράν είναι εντελώς αποδυναμωμένο – Νεκροί 1700 «τρομοκράτες» της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
«Το Ιράν προσέρχεται στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς πολύ αδύναμο και με μία πολύ αδύναμη οικονομία, είναι απλώς γυμνοί», δήλωσε εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού (IDF)
Ισραηλινό F-16