Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ιάπωνας αξιωματούχος έβαλε τα χέρια στις τσέπες σε ταξίδι στις ΗΠΑ – Τον «κατσάδιασε» το Twitter και η μαμά του

Ιάπωνας αξιωματούχος έβαλε τα χέρια στις τσέπες σε ταξίδι στις ΗΠΑ – Τον «κατσάδιασε» το Twitter και η μαμά του

O Σεΐτζι Κιχάρα, βοηθός του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, ο οποίος καταγράφηκε σε επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ να στέκεται με τα χέρια στις τσέπες πίσω από τον Φούμιο Κισίντα, ενώ εκείνος μιλούσε στις κάμερες, δέχτηκε τα «πυρά» του Twitter αλλά και της… μαμάς του, για την κίνηση αυτή.

Ο 52χρονος Κιχάρα, είναι ο αναπληρωτής του γενικού γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας και αποκάλυψε στο YouTube ότι, όταν επέστρεψε στην πατρίδα, εκτός από την πληθώρα αρνητικών σχολίων που τον χαρακτήριζαν «αγενή» στο Twitter είχε να αντιμετώπισε και την κριτική της μητέρας του.

Συγκεκριμένα, στις 13 Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια της «περιοδείας» του Κισίντα και στην πρώτη του συνάντηση με τον Μπάιντεν με την ιδιότητα του πρωθυπουργού.

Στα πλάνα από την εφημερίδα Asahi Shimbun στο Twitter, φαίνεται ο Κιχάρα να στέκεται δύο-τρία μέτρα πίσω από τον Κισίντα, με τα χέρια στις τσέπες και το κεφάλι στραμμένο προς τα επάνω. Αφού κατεβάζει το βλέμμα συνειδητοποιεί ότι τον «παίρνει» η κάμερα και έτσι βγάζει τα χέρια από τις τσέπες, υιοθετώντας μια πιο επίσημη πόζα.

Τα περισσότερα αρνητικά σχόλια έκαναν λόγο για αγένεια του Κιχάρα και για «περισσότερο… τουπέ κι από τον Ιάπωνα πρωθυπουργό».

Ωστόσο, αυτά δεν ήταν τα μόνα σχόλια που στεναχώρησαν τον 52χρονο. Η ηλικιωμένη μητέρα του, όπως αποκάλυψε, του τηλεφώνησε για να τον… μαλώσει, λέγοντας ότι την έκανε να νιώσει ντροπή και συμβουλεύοντάς τον να ράψει τις τσέπες του την επόμενη φορά.

Ο Κιχάρα, που μοιράστηκε αυτήν την ιστορία σε κανάλι πολιτικής ανάλυσης στο YouTube, είπε πως βάζει τα χέρια στην τσέπη συνέχει, ακόμα και όταν περπατάει.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις