Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Ιαπωνία: 27 οι νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές [pics]

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Στους 27 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών στην Νοτιοδυτική Ιαπωνία, εξαιτίας των καταρρακτωδών βροχών. Την ίδια στιγμή 20 είναι οι αγνοούμενοι, με τα σωστικά συνεργεία να δίνουν ”μάχη” με τις τεράστιες καταστροφές. 

Συγκεκριμένα, δύο ακόμα σοροί ανασύρθηκαν σήμερα στην πόλη Ασακούρα στην επαρχία Φουκουόκα, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τις βροχές που ξεκίνησαν πριν από μία εβδομάδα.

Τα σωστικά συνεργεία αποκατέστησαν σήμερα την πρόσβαση σε δύο περιοχές στην πόλη Χίτα, της επαρχίας Οΐτα, όπου 110 άτομα είχαν αποκλειστεί.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε επισκέφθηκε σήμερα τις κατεστραμμένες περιοχές αφού αποφάσισε να ολοκληρώσει νωρίτερα την επίσκεψή του στην Ευρώπη και να επιστρέψει στην Ιαπωνία. Ο επικεφαλής γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε χθες ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει ό,τι μπορεί για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας κάλεσε τους κατοίκους, ιδιαίτερα όσους εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, τα μέλη των σωστικών συνεργείων και όσους βρίσκονται σε κέντρα φιλοξενίας στη νήσο Κιούσου που επλήγη από την καταστροφή, να λάβουν μέτρα προστασίας από τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς μεγάλες περιοχές της Ιαπωνίας αναμένεται να έχουν καύσωνα. Σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές, περίπου 1.300 άτομα παραμένουν μακριά από τις εστίες του στις επαρχίες Φουκουόκα και Οΐτα. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε