Κόσμος

Ιαπωνία: Εγκρίθηκε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech – Έφτασαν οι πρώτες παρτίδες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Και η Ιαπωνία μπαίνει στον χορό των εμβολίων εγκρίνοντας αυτό των Pfizer/BioNTech με τις πρώτες παρτίδες να έχουν ήδη φτάσει στη χώρα.

Κυβερνητική υγειονομική επιτροπή της Ιαπωνίας ενέκρινε σήμερα το πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19 στην χώρα, αυτό των Pfizer/BioNTech, μετέδωσε το εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, καθώς η χώρα επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να θέσει υπό έλεγχο ένα τρίτο κύμα της επιδημίας του νέου κορονοϊού πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επίσημη έγκριση του εμβολίου, παρτίδες του οποίου έφτασαν σήμερα το πρωί στην Ιαπωνία, θα δοθεί την Κυριακή από τον Ιάπωνα υπουργό Υγείας Νοριχίσα Ταμούρα, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Ο πρωθυπουργός Γιοσιχίντε Σούγκα έχει ανακοινώσει ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ξεκινώντας από περίπου 10.000 εργαζομένους στο σύστημα υγείας. Η κυβέρνηση ελπίζει να εξασφαλίσει αρκετές προμήθειες για όλον τον πληθυσμό ως τα μέσα του έτους.

Περίπου 400.000 δόσεις του εμβολίου αυτού έφτασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ναρίτα, κοντά στο Τόκιο, σήμερα με πτήση από τις Βρυξέλλες, μετέδωσε το Kyodo.

Στην Ιαπωνία είχαν υπάρξει ανησυχίες ότι η ΕΕ θα μπορούσε να εμποδίσει εξαγωγές των εμβολίων, ωθώντας τον επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού της Ιαπωνίας να προειδοποιήσει κατά του αυξανόμενου εθνικισμού στις προμήθειες.

Θα αγοράσει 144 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, ότι έχει μέχρι στιγμής εγκρίνει όλα τα αιτήματα για εξαγωγή εμβολίων κατά της COVID-19, συμπεριλαμβανομένου αυτού της Ιαπωνίας, μετά τη δημιουργία ενός μηχανισμού παρακολούθησης των ροών εμβολίων στις 30 Ιανουαρίου.

Αξιωματούχος του ιαπωνικού υπουργείου Υγείας αρνήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για την άφιξη των εμβολίων, επικαλούμενος λόγους ασφαλείας.

Η Ιαπωνία έχει ρυθμίσει να αγοράσει 144 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, τα οποία επαρκούν για να εμβολιάσει 72 εκατομμύρια ανθρώπους. Επίσης έχει συνάψει συμφωνίες για τα εμβόλια που έχουν δημιουργήσει οι AstraZeneca/Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, Moderna Inc και Novavax Inc.

Μέχρι στιγμής μόνον η Pfizer και η AstraZeneca έχουν υποβάλλει αιτήσεις για έγκριση στη χώρα.

Το μεγαλύτερο μέρος της Ιαπωνίας τελεί υπό κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά το τρίτο και πιο θανατηφόρο κύμα του ιού που έπληξε τη χώρα στα τέλη του περασμένου έτους. Τα κρούσματα και οι θάνατοι παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις τις τελευταίες δύο εβδομάδες και το Τόκιο ανακοίνωσε σήμερα μόλις πάνω από 300 κρούσματα. Η Ιαπωνία έχει καταγράψει μέχρι σήμερα περίπου 410.000 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 6.772 θανάτους από την COVID-19. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες προβλέπεται να αρχίσουν στις 23 Ιουλίου.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν αρχαία βυζαντινή πόλη στη δυτική έρημο της Αιγύπτου - Βρέθηκαν νομίσματα, αγγεία και βωμοί
Οι ανασκαφές αποκάλυψαν συνοικίες με διαδρόμους που εκτείνονταν από βορρά προς νότο και διασταυρώνονταν με δρόμους από ανατολή προς δύση, σχηματίζοντας ανοιχτές πλατείες και δημόσιους χώρους
Η πόλη στην όαση της Ντάχλα, στην περιφέρεια της Νέας Κοιλάδας της σημερινής Αιγύπτου, μαρτυρά τη ζωή της εποχής που η χώρα αποτελούσε μέρος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας
Χιλιάδες μαυροντυμένοι στην Τεχεράνη για την προσευχή στην μνήμη του Αλί Χαμενεΐ - Απών ξανά ο διάδοχος του, Μοζτάμπα
Δεκάδες μηχανήματα που εκτοξεύουν δροσερό νερό, τοποθετήθηκαν στη Μεγάλη Μοσάλα για να προστατευτούν οι πολίτες από τον καύσωνα - Πάνω από 15 εκατ. άνθρωποι θα δώσουν το παρών στις επικήδειες τελετές
Μηχανήματα εκτοξεύουν δροσερό νερό για την αντιμετώπιση του καύσωνα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν πτοήθηκε από τους κεραυνούς πριν την ομιλία του για την 4η Ιουλίου: Δεν υπάρχει τρόπος να μας σταματήσουν
Με καθυστέρηση πραγματοποιήθηκε λόγω κακοκαιρίας η ομιλία του Αμερικανού προέδρου για την 250η επέτειο της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ. Ακολούθησε εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων
Ο Ντόναλντ Τραμπ