Κόσμος

Ιαπωνία: Ισόβια σε μια νοσηλεύτρια για τη δολοφονία ασθενών

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε μια πρώην νοσηλεύτρια στην Ιαπωνία για τη δολοφονία 3 ασθενών καθώς μόλυνε την αγωγή που τους χορηγείτο ενδοφλεβίως με απολυμαντικό.

Κατά τη διάρκεια της δίκης της, η 34χρονη Αγιούμι Κουμπόκι ομολόγησε ότι σκότωσε 70χρονους και 80χρονους ασθενείς πριν από πέντε χρόνια, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει την Ιαπωνία.

Αρχικά είχε πει στους αστυνομικούς πως μπορεί να είχε σκοτώσει ακόμη και 20 ασθενείς μέσα σε διάστημα δυο μηνών, όμως στη συνέχεια δεν το επιβεβαίωσε στους εισαγγελείς.

Ο δικαστής, που προήδρευε του δικαστηρίου της περιφέρειας της Γιοκοχάμα που εξέδωσε την απόφαση για την νοσηλεύτρια, δήλωσε ότι είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να καταδικάσει την Κουμπόκι σε θάνατο, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

“Αυτή δήλωσε ότι μετανιώνει (για τις πράξεις της) και ότι θέλει να πληρώσει για το έγκλημά της, υπάρχει περίπτωση να διορθωθεί και δεν μπόρεσα παρά να διστάσω να επιλέξω την θανατική ποινή”, είπε ο δικαστής.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει την επιβολή θανατικής ποινής στην πρώην νοσηλεύτρια, αλλά η υπεράσπιση γνωστοποίησε ότι η κατηγορούμενη υπέφερε από κατάθλιψη λόγω του στρες που της προκάλεσε ο θάνατος των ασθενών της και ότι οι ικανότητές της έχουν μειωθεί.

Η Κουμπόκι δήλωσε στο δικαστήριο ότι δεν ήθελε να την κατηγορήσουν τα μέλη της οικογένειάς της ότι συνέβη κάτι κακό στους ασθενείς της όταν είχε εκείνη βάρδια και ότι αισθανόταν “ανακούφιση” όταν ένα από τα θύματά της πέθαινε, σύμφωνα με το NHK.

Σήμερα περίπου 100 κρατούμενοι είναι καταδικασμένοι σε θάνατο στην Ιαπωνία, μια από τις πολύ λίγες βιομηχανικές χώρες που συνεχίζουν να εφαρμόζουν την θανατική ποινή που εκτελείται δι’ απαγχονισμού.

Η υποστήριξη στην θανατική ποινή παραμένει υψηλή στην Ιαπωνία παρά τις διεθνείς επικρίσεις, μεταξύ των οποίων από οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ιράν καταγγέλλει τις απειλές του Τραμπ για «οικονομικό πόλεμο» σε επιστολή του στον ΟΗΕ – «Θέλουν να πλήξουν τον άμαχο πληθυσμό»
Ο Αραγτσί κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και κράτη μέλη του να καταδικάσουν και να απορρίψουν «τα μονομερή μέτρα εξαναγκασμού και τις δευτερογενείς κυρώσεις»
ιραν
Νέα επίθεση σε δεξαμενόπλοιο στα Στενά του Ορμούζ: Χτυπήθηκε από «άγνωστο βλήμα», ξέσπασε πυρκαγιά
Τα πλοία που διασχίζουν το στενό μπαίνουν συχνά στο στόχαστρο πληγμάτων αφότου ξέσπασε την 28η Φεβρουαρίου ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή με την αμερικανοϊσραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν
Στενά του Ορμούζ
Νέο παραλήρημα Ερντογάν: Στην περιοχή μας η Ιστορία ξαναγράφεται – Σπάσαμε τη σκουριασμένη κλειδαριά του Βυζαντίου
«Ό,τι κι αν συμβεί, δεν θα γυρίσουμε πίσω, θα πάμε μέχρι το τέλος» διαμήνυσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας σε ομιλία του για την 955η επέτειο της Μάχης του Μαντζικέρτ κατά των Βυζαντινών
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
10