Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιαπωνία: Ιστορικές στιγμές! Ο πρώτος Αυτοκράτορας που αποχωρεί από το θρόνο – video

Ιαπωνία: Ιστορικές στιγμές! Ο πρώτος Αυτοκράτορας που αποχωρεί από το θρόνο – video
Φωτογραφία από: Youtube

Η κυβέρνηση στην Ιαπωνία προχώρησε στη σύσταση γραμματείας προκειμένου να προετοιμαστεί για την αυτοκρατορική διαδοχή που είναι προγραμματισμένη για το 2019.

Η γραμματεία που συστάθηκε στην Ιαπωνία αριθμεί 26 μέλη, ενώ επικεφαλής τέθηκε ο Σιγκετάκα Γιαμασάκι, πρώην γενικός διευθυντής του Γραφείου Υποθέσεων του Υπουργικού Συμβουλίου, που θεωρείται ότι έχει καλή γνώση του αυτοκρατορικού συστήματος.

Ιαπωνία: Ο αυτοκράτορας που αποχωρεί

Η γραμματεία θα επιβλέπει την προετοιμασία και την υλοποίηση μιας σειράς τελετουργικών, μεταξύ των οποίων την τελετή αποχώρησης του αυτοκράτορα Ακιχίτο και την άνοδο στο θρόνο του πρίγκιπα διαδόχου Ναρουχίτο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ακιχίτο γνωστοποίησε την επιθυμία του να αποχωρήσει από τα καθήκοντα του και να παραδώσει το θρόνο στον πρίγκιπα διάδοχο σε ένα σπάνιο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του τον Αύγουστο 2016, επικαλούμενος τη μεγάλη ηλικία του.

Τον Ιούνιο του 2017, το ιαπωνικό κοινοβούλιο θέσπισε νομοθεσία προκειμένου να επιτραπεί στον Ακιχίτο να αποχωρήσει και να ανέβει στον θρόνο ο Ναρουχίτο. Πρόκειται για τον πρώτο Ιάπωνα αυτοκράτορα που αποχωρεί από το θρόνο εδώ και δύο αιώνες. Ο πρίγκιπας διάδοχος Ναρουχίτο αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά του την 1η Μαΐου 2019.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις