Κόσμος

Ιαπωνία: Μια νεκρή από κατολίσθηση – Ξεσπιτώνονται χιλιάδες λόγω της κακοκαιρίας

Μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, ενώ περισσότεροι από 800.000 άνθρωποι κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στη νήσο Κιούσου στη νοτιοδυτική Ιαπωνία εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που έχουν ήδη προκαλέσει κατολισθήσεις και τον αποκλεισμό αυτοκινητοδρόμων.

Μια γυναίκα στην περιοχή Καγκοσίμα, στο νότιο Κιούσου, έχασε τη ζωή της από κατολίσθηση, ενώ οι αρχές εξέδωσαν οδηγία που απευθύνεται σε περίπου 388.000 νοικοκυριά, ή 831.000 ανθρώπους, στην Καγκοσίμα και σε άλλες τρεις περιοχές να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, σύμφωνα με το δημόσιο δίκτυο NHK.

Εντολή για εκκένωση της περιοχής δόθηκε παράλληλα στους περίπου 6.000 κατοίκους της πόλης Ισικικουσικίνο Καγκοσίμα.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας, σε ένα τμήμα της πόλης Σατσουμασεντάι έβρεχε επί περισσότερο από 24 ώρες από χθες Κυριακή το απόγευμα, με τη βροχή που έπεσε να έχει ήδη ξεπεράσει τον μέσο όρο για τον μήνα Ιούλιο. Σύμφωνα με αξιωματούχο της υπηρεσίας, κι άλλες βροχές αναμένονται στο νότιο Κιούσου κατά τη διάρκεια της νύχτας και αύριο Τρίτη.

https://www.youtube.com/watch?v=ELI9yIwPH7I

https://www.youtube.com/watch?v=-sctGAvcwFc

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ: «Η Βενεζουέλα θα παραδώσει από 30 έως 50 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου στις ΗΠΑ»
«Τα χρήματα θα ελέγχονται από μένα, πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, για να εγγυηθώ ότι θα χρησιμοποιηθούν εις όφελος των λαών της Βενεζουέλας και των ΗΠΑ», έγραψε στο Truth Social ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Σεισμός στις αγορές πετρελαίου: Η Βενεζουέλα γυρίζει την πλάτη στην Κίνα και στέλνει πετρέλαιο 2 δισ. δολαρίων στις ΗΠΑ
Σύμφωνα με τον Τραμπ, έχει συμφωνηθεί προμήθεια έως και 50 εκατ. βαρέλια ενώ ο ίδιος θα ελέγχει τα χρήματα, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters - Δεν επιβεβαιώνει η Βενεζουέλα
REUTERS