Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ιαπωνία: Παράθυρο αμερικανικού ελικοπτέρου “προσγειώθηκε” σε σχολείο!

Ιαπωνία
Φωτογραφία: Reuters

Το παράθυρο ενός αμερικανικού στρατιωτικού ελικοπτέρου αποκολλήθηκε και έπεσε πάνω σε ένα σχολείο της Οκινάουα, στην Ιαπωνία! Ως αποτέλεσμα, ένας μαθητής τραυματίστηκε ελαφρά.

Το τμήμα του παραθύρου, το οποίο “προσγειώθηκε” στο γήπεδο του σχολείου, είχε μήκος 90 εκατοστά. Στη νήσο Οκινάουα εδρεύουν οι περισσότερες στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ στην Ιαπωνία.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν σημειωθεί αρκετά ατυχήματα και εγκλήματα στην περιοχή με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη δυσαρέσκεια των κατοίκων ως προς την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων.

Σύμφωνα με το Reuters, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα δήλωσε: “Αυτού του είδους το περιστατικό προκαλεί ανησυχία όχι μόνο σε όσους βρίσκονται στο σχολείο. Αλλά και στους κατοίκους της Οκινάουα και δεν πρέπει να συμβεί ξανά”.

Ο αμερικανικός στρατός επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι το παράθυρο από ένα από τα ελικόπτερά του έπεσε στο γήπεδο ενός δημοτικού σχολείου. Συγκεκριμένα, κοντά στην αεροπορική βάση των αμερικανών πεζοναυτών Φουτένμα.

Ιαπωνία
Ο κυβερνήτης της Οκινάουα, Takeshi Onaga, δείχνει φωτογραφία από το τμήμα του παραθύρου του ελικοπτέρου που έπεσε στο προαύλιο του σχολείου / Φωτογραφία: Reuters

“Λαμβάνουμε αυτή την πληροφορία πολύ σοβαρά. Ερευνούμε την αιτία αυτού του περιστατικού σε στενή συνεργασία με τις τοπικές αρχές”. Αυτό αναφέρει η ανακοίνωση. Και προσθέτει: “Πρόκειται για ένα λυπηρό γεγονός και ζητούμε συγγνώμη για όποια ανησυχία προκάλεσε στην κοινότητα”.

Η αμερικανική βάση και τα πολλά περιστατικά στην Ιαπωνία

Η αμερικανική παρουσία στην Οκινάουα εντάσσεται στο πλαίσιο της μεταπολεμικής συμφωνίας ασφαλείας ανάμεσα στις δύο χώρες.

Η βάση Φουτένμα βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή όπου υπάρχουν σχολεία, καταστήματα και νοσοκομεία. Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούσαν επί μακρόν για την πιθανότητα ατυχημάτων.

Τον Οκτώβριο αμερικανικό ελικόπτερο κατέπεσε και συνετρίβη στη βόρεια Οκινάουα. Τον Νοέμβριο ένας αμερικανός στρατιώτης προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο στο νησί. Το δυστύχημα συνδέθηκε με την οδήγηση υπό την επήρρεια αλκοόλ και στη συνέχεια ο αμερικανικός στρατός απαγόρευσε σε όλους τους στρατιώτες που εδρεύουν στην Ιαπωνία να καταναλώνουν αλκοόλ.

Το 2016 η δολοφονία μιας γυναίκας συνδέθηκε με έναν πρώην πεζοναύτη, ο οποίος εργαζόταν σε μια από τις βάσεις, γεγονός που επίσης οδήγησε στην προσωρινή απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ καθώς και στην απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις