Κόσμος

Ιαπωνία: Τάνκερ προσάραξε σε λιμάνι – Διαρροή πετρελαίου

Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά προσάραξε σε λιμάνι της βόρειας Ιαπωνίας και σημειώνεται διαρροή πετρελαίου.

Κανένα από τα 21 μέλη του πληρώματός του δεν τραυματίστηκε, ενώ για την μόλυνση καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να περιοριστεί κι ως τώρα δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έφθασε στις ακτές, γνωστοποίησε το ιαπωνικό λιμενικό.

Το Crimson Polaris, 39.910 τόνων, μετέφερε θρυμματισμένη ξυλεία όταν προσάραξε χθες Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι Χατσινόχε. Το πλήρωμα μπόρεσε να το απεγκλωβίσει, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν έφθασε μακριά, αγκυροβόλησε 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι.

Στο κύτος του φορτηγού σχηματίστηκε ρωγμή και διαρρέει πετρέλαιο. Σήμερα ήταν ορατή πετρελαιοκηλίδα έκτασης 5,1 x 1 χλμ., σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Πάντα σύμφωνα με το ιαπωνικό λιμενικό σώμα, καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας και την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής από σκάφη του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν ήπιε ούτε γουλιά από τον καφέ που του προσέφεραν στη Σαουδική Αραβία και οργίασαν οι θεωρίες συνωμοσίας
Ο Τραμπ πήρε το φλιτζάνι, το κράτησε απλά στα χέρια του και το άφησε στο τραπέζι - «Ίσως να ήταν δηλητήριο», «δεν πίνει καφέ, μόνο Diet Coke» έγραψαν στα social media
Ντόναλντ Τραμπ και Σαουδάραβας ηγέτης Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν