Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Ιαπωνία: Τρόμος στον αέρα για αεροσκάφος της Air France – Έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω βλαβών

Ιαπωνία: Τρόμος στον αέρα για αεροσκάφος της Air France – Έκανε αναγκαστική προσγείωση λόγω βλαβών

Αναγκαστική προσγείωση έκανε σήμερα (28.5.2023) στο αεροδρόμιο της Οζάκα στην Ιαπωνία, επιβατικό αεροσκάφος Airbus A350 της Air France KLM SA, λόγω ζημιάς που υπέστη στο ρύγχος και βλαβών.

Το αεροσκάφος της Air France KLM SA απογειώθηκε σήμερα από την Οζάκα στα δυτικά της Ιαπωνίας προς το Παρίσι, αλλά επέστρεψε πίσω και έκανε αναγκαστική προσγείωση εκεί, μετά από ζημιά που υπέστη στο ρύγχος και μία δυσλειτουργία που παρουσιάστηκε στο ραντάρ καιρού, αλλά και στο όργανο ενδεικτικής ταχύτητας αέρος.

Οι πιλότοι ανακάλυψαν την ζημιά και τις βλάβες κατά την πτήση του αεροσκάφους πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo της Ιαπωνίας.

Δεν τραυματίστηκε κανείς

Ευτυχώς οι πιλότοι προσγείωσαν με ασφάλεια το αεροσκάφος και κανένας από τους 324 επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος δεν τραυματίστηκαν.

 

Μετά την προσγείωση εντοπίστηκαν καταστροφές στο ρύγχος και στο χείλος προσφυγής των πτερύγων του αεροσκάφους, με την αιτία που προκάλεσε την καταστροφή αυτή, να τελεί υπό διερεύνηση, σύμφωνα με το Kyodo, που επικαλέστηκε το γραφείο του υπουργείου Μεταφορών της Ιαπωνίας στο διεθνές αεροδρόμιο του Κανσάι.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο σήμερα τα ξημερώματα στις 05:15 ώρα Ελλάδος, ενώ επέστρεψε μετά από περίπου 35 λεπτά πτήσης και προσγειώθηκε με ασφάλεια στο ίδιο αεροδρόμιο.

Το γραφείο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών της Ιαπωνίας στο αεροδρόμιο του Κανσάι δεν ανταποκρίθηκε σε προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας που έκανε το Reuters, για το σχολιασμό του συμβάντος.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις