Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Ιαπωνία: Νεκροί από το πέρασμα τρομερού τυφώνα – Πλοίο τσακίζεται σε αερογέφυρα – video [pics]

Ιαπωνία: Νεκροί από το πέρασμα τρομερού τυφώνα – Πλοίο τσακίζεται σε αερογέφυρα – video [pics]
φωτογραφία: Reuters

Στο έλεος του ισχυρότερου τυφώνα των τελευταίων τριών δεκαετιών η Ιαπωνία. Αεροδρόμια κλείνουν, πόλεις αδειάζουν και πλοία πλέουν ακυβέρνητα.

Η Ιαπωνία εξέδωσε οδηγίες εκκένωσης για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και ματαίωσε εκατοντάδες πτήσεις καθώς ο τυφώνας Τζέμπι έπληξε την Τρίτη (04.09.2018) τις δυτικές ακτές της προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον έξι ανθρώπων.

Ο Τζέμπι – το όνομά του σημαίνει “χελιδόνι” στα κορεατικά – ο οποίος μετατράπηκε για λίγο σε υπερτυφώνα, είναι η τελευταία καταιγίδα που πλήττει φέτος το καλοκαίρι την Ιαπωνία, έπειτα από βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις, πλημμύρες και καύσωνες με θερμοκρασίες ρεκόρ που στοίχισαν τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

Τηλεοπτικές εικόνες δείχνουν μεγάλα κύματα να σφυροκοπούν τις ακτές, στέγες να παρασύρονται από τον άνεμο, αυτοκίνητα να αναποδογυρίζουν ή να γίνονται παρανάλωμα του πυρός σε εκθεσιακό χώρο και μια μεγάλη ρόδα λούνα παρκ να γυρίζει εξαιτίας του ισχυρού ανέμου.

Ιαπωνία: Οι πρώτοι νεκροί του τυφώνα

Ένας 71χρονος βρέθηκε νεκρός κάτω από τα συντρίμμια αποθήκης που κατέρρευσε, πιθανόν εξαιτίας του ισχυρού ανέμου, και ένας άνδρας ηλικίας μεταξύ 70 και 80 ετών έχασε τη ζωή του πέφτοντας από τη σκεπή σπιτιού, μετέδωσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, προσθέτοντας πως υπάρχουν περισσότεροι από 90 τραυματίες.

Τα παλιρροϊκά κύματα σε ορισμένες περιοχές ήταν τα υψηλότερα που έχουν παρατηρηθεί ως αποτέλεσμα τυφώνα το 1961, μετέδωσε το NHK, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ένας διάδρομος στο αεροδρόμιο Κανσάι της Οσάκα, το αεροδρόμιο να κλείσει και πολλοί τουρίστες να αποκλειστούν.

Οδηγίες εκκένωσης εκδόθηκαν για περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους. Ριπές ανέμου ταχύτητας 208 χλμ/ώρα καταγράφηκαν σ’ ένα σημείο του νησιού Σικόκου.

Τάνκερ… καρυδότσουφλο

Οι ισχυροί άνεμοι και τα μεγάλα παλιρροϊκά κύματα έριξαν ένα δεξαμενόπλοιο 2.591 τόνων σε μια γέφυρα που συνδέει με την ηπειρωτική χώρα το αεροδρόμιο του Κανσάι, το οποίο έχει κατασκευαστεί σ’ ένα τεχνητό νησί. Η γέφυρα υπέστη ζημιές, όμως το δεξαμενόπλοιο ήταν άδειο και κανένας από το πλήρωμά του δεν τραυματίστηκε, ανακοίνωσε η ακτοφυλακή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ & Guardian

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις